Мања слова Већа слова РСС

Мој кутак

Неwслеттер Пријава за newsletter

>

Шеховић са Ђорђем Стојовићем: Дјечак који је примјер правих вриједности

Шеховић са Ђорђем Стојовићем: Дјечак који је примјер правих вриједности
Датум објаве: 19.06.2019 13:01 | Аутор: ПР служба Министаратва просвјете

Испис Штампај страницу


Министар просвјете др Дамир Шеховић примио је данас ученика седмог разреда Ђорђа Стојовића у пратњи оца Радована Стојовића и помоћнице директора школе „Вуко Јововић“ у којој дјечак учи, Олге Гргуровић. Стојовић је недавно спасио годину млађег друга од дављења.

Министар је, у разговору са дјечаком, поручио да храброст нема везе са годинама, те да је Ђорђе то и показао. „Вриједности које покушавамо да усадимо васпитањем сопствене дјеце, али и кроз образовни систем, ти већ имаш“, рекао је министар.

Наглашено је и да овакви случајеви заслужују пажњу јавности не у циљу личне промоције, већ у циљу промоције правих вриједности. Разговор је закључен констатацијом да су оцјене важне за будући успјех у школовању и напредовање, али, „далеко су од тога да буду једино мјерило вриједности. Васпитање, принципи на којима заснивамо сва своја поступања, начин на који се опходимо према околини, карактер и храброст, ипак су најважнији у изградњи цјеловите личности“.

На крају састанака, министар је Ђорђу уручио и пригодан поклон, уз поруку да је немили догађај био важна животна лекција која се јесте завршила добро, али је и показала колико је важно да је дјеца понашају одговорно, пажљиво и увијек комуницирају са старијима, како се не би нашли у опасним ситуацијама.