Manja slova Veća slova RSS

>

Šehović sa Đorđem Stojovićem: Dječak koji je primjer pravih vrijednosti

Šehović sa Đorđem Stojovićem: Dječak koji je primjer pravih vrijednosti
Datum objave: 19.06.2019 13:01 | Autor: PR služba Ministaratva prosvjete

Ispis Štampaj stranicu


Ministar prosvjete dr Damir Šehović primio je danas učenika sedmog razreda Đorđa Stojovića u pratnji oca Radovana Stojovića i pomoćnice direktora škole „Vuko Jovović“ u kojoj dječak uči, Olge Grgurović. Stojović je nedavno spasio godinu mlađeg druga od davljenja.

Ministar je, u razgovoru sa dječakom, poručio da hrabrost nema veze sa godinama, te da je Đorđe to i pokazao. „Vrijednosti koje pokušavamo da usadimo vaspitanjem sopstvene djece, ali i kroz obrazovni sistem, ti već imaš“, rekao je ministar.

Naglašeno je i da ovakvi slučajevi zaslužuju pažnju javnosti ne u cilju lične promocije, već u cilju promocije pravih vrijednosti. Razgovor je zaključen konstatacijom da su ocjene važne za budući uspjeh u školovanju i napredovanje, ali, „daleko su od toga da budu jedino mjerilo vrijednosti. Vaspitanje, principi na kojima zasnivamo sva svoja postupanja, način na koji se ophodimo prema okolini, karakter i hrabrost, ipak su najvažniji u izgradnji cjelovite ličnosti“.

Na kraju sastanaka, ministar je Đorđu uručio i prigodan poklon, uz poruku da je nemili događaj bio važna životna lekcija koja se jeste završila dobro, ali je i pokazala koliko je važno da je djeca ponašaju odgovorno, pažljivo i uvijek komuniciraju sa starijima, kako se ne bi našli u opasnim situacijama.