Мања слова Већа слова РСС

Мој кутак

Неwслеттер Пријава за newsletter

>

Шеховић у Бару: Уложено милион еура у школску спортску инфраструктуру широм Црне Горе

Шеховић у Бару: Уложено милион еура у школску спортску инфраструктуру широм Црне Горе
Датум објаве: 14.04.2019 08:24 | Аутор: ПР служба Министаратва просвјете

Испис Штампај страницу


Недавно завршени и актуелни пројекти у области школске спортске инфраструктуре у Црној Гори вриједни су око милион еура, рекао је министар просвјете др Дамир Шеховић приликом обиласка реконструисане сале ОШ „Блажо Јоков Орландић“ у Бару, у чију је реконструкцију уложено око 30.000 еура.

У оквиру реконструкције сале спроведени су радови на санацији паркета, кречењу сале, али и постављање дијела браварије у спортској сали, а реконструисана је и просторија за продужени боравак.

Министар је овом приликом рекао да је сала ОШ „Блажо Јоков Орландић“ само један од пројеката обнове школске спортске инфраструктуре које Министарство просвјете реализује широм Црне Горе, а чија укупна вриједност износи преко милиона еура.

Када су у питању планови за наредни период Шеховић је најавио да је изградња спортске сале ОШ „Ловћенски партизански одред“ на Цетињу уврштена у капитални буџет за ову годину, као и да су већ су започете активности на изради техничке документације. Процијењена вриједност инвестиције је око милион еура.

Истакао је да слична ситуација и са салом ОШ „Павле Жижић“ у Бијелом Пољу, али и са школском спортском салом Гимназије и Средње стручне школе у Рожајама, те нагласио да су сви ови пројекти такође милионске вриједности.

Он је подсјетио да је у току изградња школских спортских терена у Плаву и Гусињу укупне вриједности преко 500.000 еура.

ПР служба Министарства просвјете

Такође, управо је завршена и реконструкција сале гимназије у Тузима, у коју је уложено преко 100.000 еура у сарадњи са Агенцијом ТИКА, а недавно је реконструисана и сала подгоричке гимназије “Слободан Шкеровић” вриједнсти радова око 30.000 еура.

Према његовим ријечима, у току је и реконструкција школе „Орјенски батаљон“ у Бијелој у коју је уложено око 60.000 еура, а у оквиру које се реновира и школска спортска сала.

Шеховић је искористио прилику да помене и међуинституционалну сарадњу када је у питању обнова школске спортске инфраструктуре, те подсјетио на заједнички пројекат са Министарством спорта и Општином Бијело Поље у оквиру којег се приводе крају радови на реконструкцији спортске сале ОШ „Марко Миљанов“, вриједни око 200.000 еура. Најавио је да ће у наредном периоду у сарадњи са Општином Даниловград бити реконструисана и сала ОШ „Његош“ у Спужу, вриједности око 30.000 хиљада еура.

ПР служба Министарства просвјете

Додатно, како је најавио министар, планирана је реконструкција сала основних школа „Октоих“ и „Штампар Макарије“ у Подгорици, вриједности више десетина хиљада еура по пројекту, а која ће бити реализована у сарадњи са Министарством спорта.

Шеховић је истакао да су образовање дјеце и њихове потребе приоритетне активности ове Владе, што се огледа и у напорима да се обнови школска спортска инфраструктура, како би им се обезбиједили оптимални услови за бављење спортом, што је једнако важно колико и квалитетно образовање. Министар је закључио да ће се са оваквом одговорном политиком наставити и у наредном периоду.

Директор Школе Мустафа Перочевић захвалио је Министарству просвјете на уложеним средствима, нагласивши значај који ова инвестиција има за ђаке ове школе.