Manja slova Veća slova RSS

>

Šehović u Baru: Uloženo milion eura u školsku sportsku infrastrukturu širom Crne Gore

Šehović u Baru: Uloženo milion eura u školsku sportsku infrastrukturu širom Crne Gore
Datum objave: 14.04.2019 08:24 | Autor: PR služba Ministaratva prosvjete

Ispis Štampaj stranicu


Nedavno završeni i aktuelni projekti u oblasti školske sportske infrastrukture u Crnoj Gori vrijedni su oko milion eura, rekao je ministar prosvjete dr Damir Šehović prilikom obilaska rekonstruisane sale OŠ „Blažo Jokov Orlandić“ u Baru, u čiju je rekonstrukciju uloženo oko 30.000 eura.

U okviru rekonstrukcije sale sprovedeni su radovi na sanaciji parketa, krečenju sale, ali i postavljanje dijela bravarije u sportskoj sali, a rekonstruisana je i prostorija za produženi boravak.

Ministar je ovom prilikom rekao da je sala OŠ „Blažo Jokov Orlandić“ samo jedan od projekata obnove školske sportske infrastrukture koje Ministarstvo prosvjete realizuje širom Crne Gore, a čija ukupna vrijednost iznosi preko miliona eura.

Kada su u pitanju planovi za naredni period Šehović je najavio da je izgradnja sportske sale OŠ „Lovćenski partizanski odred“ na Cetinju uvrštena u kapitalni budžet za ovu godinu, kao i da su već su započete aktivnosti na izradi tehničke dokumentacije. Procijenjena vrijednost investicije je oko milion eura.

Istakao je da slična situacija i sa salom OŠ „Pavle Žižić“ u Bijelom Polju, ali i sa školskom sportskom salom Gimnazije i Srednje stručne škole u Rožajama, te naglasio da su svi ovi projekti takođe milionske vrijednosti.

On je podsjetio da je u toku izgradnja školskih sportskih terena u Plavu i Gusinju ukupne vrijednosti preko 500.000 eura.

PR služba Ministarstva prosvjete

Takođe, upravo je završena i rekonstrukcija sale gimnazije u Tuzima, u koju je uloženo preko 100.000 eura u saradnji sa Agencijom TIKA, a nedavno je rekonstruisana i sala podgoričke gimnazije “Slobodan Škerović” vrijednsti radova oko 30.000 eura.

Prema njegovim riječima, u toku je i rekonstrukcija škole „Orjenski bataljon“ u Bijeloj u koju je uloženo oko 60.000 eura, a u okviru koje se renovira i školska sportska sala.

Šehović je iskoristio priliku da pomene i međuinstitucionalnu saradnju kada je u pitanju obnova školske sportske infrastrukture, te podsjetio na zajednički projekat sa Ministarstvom sporta i Opštinom Bijelo Polje u okviru kojeg se privode kraju radovi na rekonstrukciji sportske sale OŠ „Marko Miljanov“, vrijedni oko 200.000 eura. Najavio je da će u narednom periodu u saradnji sa Opštinom Danilovgrad biti rekonstruisana i sala OŠ „Njegoš“ u Spužu, vrijednosti oko 30.000 hiljada eura.

PR služba Ministarstva prosvjete

Dodatno, kako je najavio ministar, planirana je rekonstrukcija sala osnovnih škola „Oktoih“ i „Štampar Makarije“ u Podgorici, vrijednosti više desetina hiljada eura po projektu, a koja će biti realizovana u saradnji sa Ministarstvom sporta.

Šehović je istakao da su obrazovanje djece i njihove potrebe prioritetne aktivnosti ove Vlade, što se ogleda i u naporima da se obnovi školska sportska infrastruktura, kako bi im se obezbijedili optimalni uslovi za bavljenje sportom, što je jednako važno koliko i kvalitetno obrazovanje. Ministar je zaključio da će se sa ovakvom odgovornom politikom nastaviti i u narednom periodu.

Direktor Škole Mustafa Peročević zahvalio je Ministarstvu prosvjete na uloženim sredstvima, naglasivši značaj koji ova investicija ima za đake ove škole.