Мања слова Већа слова РСС

Мој кутак

Неwслеттер Пријава за newsletter

>

XXИИИ конкурс дјечијег цртежа „Ово је мој Мексико“

XXИИИ конкурс дјечијег цртежа „Ово је мој Мексико“
Датум објаве: 10.04.2019 15:06 | Аутор: ПР служба Министаратва просвјете

Испис Штампај страницу


Министарство спољних послова Мексика, путем Института за Мексиканце у иностранству (ИМЕ) позива сву заинтересовану дјецу од 6 до 14 година да узму учешће на XXИИИ-ћем конкурсу дјечијег цртежа „Ово је мој Мексико“.

Тема овогодишњег конкурса је „Идоли и познате личности Мексика“ која ставља акценат на значајне личности мексичке историје, умјетности, науке, спорта, технологије, политике, бизниса итд.

Радови који учествују на овом конкурсу треба да буду рађени на хамеру или картону А3 величине (димензије 297 x 420 мм), четкицом, оловком, воденим бојама, темперама, воштаним бојицама или другим материјалом по жељи детета.

Сваки учесник конкурса треба да потпише свој рад, упише датум, попуни и залијепи формулар на полеђини свог цртежа (формулар је доступан у прилогу). Такође, потребно је да стави наслов и кратак опис свог рада.

Радове и формуларе треба доставити Амбасади Мексика у Београду најкасније до 28. јуна 2019. године.

Биће одабрано 12 побједничких као и 28 радова који ће добити похвале а који ће чинити дио путујуће изложбе, која ће најприје бити представљена у Мексико Ситију а затим послата широм свијета. Гласање за најбоље цртеже обавиће се на Фацебоок страници Института мексиканаца у иностранству (ИМЕ) од 12. до 16. августа 2019. године. Резултати ће бити објављени на друштвеним мрежама Института за мексиканце у иностранству 26. августа 2019. године.

Радови који су копирани, прецртани или они радови на којима су примјетне интервенције одраслих, неће моћи да учествују на конкурсу, као ни они радови који нису на тему конкурса.

Додатне информације се могу пронаћи на сљедећој интернет адреси:

хттп://име.гоб.мx/доцументос/ависо_привацидад_ЕЕММ_2017.пдф

Пријавни формулар - Ово је мој Меxицо на енглеском.пдф