Manja slova Veća slova RSS

>

XXIII konkurs dječijeg crteža „Ovo je moj Meksiko“

XXIII konkurs dječijeg crteža „Ovo je moj Meksiko“
Datum objave: 10.04.2019 15:06 | Autor: PR služba Ministaratva prosvjete

Ispis Štampaj stranicu


Ministarstvo spoljnih poslova Meksika, putem Instituta za Meksikance u inostranstvu (IME) poziva svu zainteresovanu djecu od 6 do 14 godina da uzmu učešće na XXIII-ćem konkursu dječijeg crteža „Ovo je moj Meksiko“.

Tema ovogodišnjeg konkursa je „Idoli i poznate ličnosti Meksika“ koja stavlja akcenat na značajne ličnosti meksičke istorije, umjetnosti, nauke, sporta, tehnologije, politike, biznisa itd.

Radovi koji učestvuju na ovom konkursu treba da budu rađeni na hameru ili kartonu A3 veličine (dimenzije 297 x 420 mm), četkicom, olovkom, vodenim bojama, temperama, voštanim bojicama ili drugim materijalom po želji deteta.

Svaki učesnik konkursa treba da potpiše svoj rad, upiše datum, popuni i zalijepi formular na poleđini svog crteža (formular je dostupan u prilogu). Takođe, potrebno je da stavi naslov i kratak opis svog rada.

Radove i formulare treba dostaviti Ambasadi Meksika u Beogradu najkasnije do 28. juna 2019. godine.

Biće odabrano 12 pobjedničkih kao i 28 radova koji će dobiti pohvale a koji će činiti dio putujuće izložbe, koja će najprije biti predstavljena u Meksiko Sitiju a zatim poslata širom svijeta. Glasanje za najbolje crteže obaviće se na Facebook stranici Instituta meksikanaca u inostranstvu (IME) od 12. do 16. avgusta 2019. godine. Rezultati će biti objavljeni na društvenim mrežama Instituta za meksikance u inostranstvu 26. avgusta 2019. godine.

Radovi koji su kopirani, precrtani ili oni radovi na kojima su primjetne intervencije odraslih, neće moći da učestvuju na konkursu, kao ni oni radovi koji nisu na temu konkursa.

Dodatne informacije se mogu pronaći na sljedećoj internet adresi:

http://ime.gob.mx/documentos/aviso_privacidad_EEMM_2017.pdf

Prijavni formular - Ovo je moj Mexico na engleskom.pdf