Мања слова Већа слова РСС

Мој кутак

Неwслеттер Пријава за newsletter

>

Убрзо градња нове школе у Бијелом Пољу: данас потписивање уговора за градњу новог објекта школе “Душан Кораћ” и музичке школе

Убрзо градња нове школе у Бијелом Пољу: данас потписивање уговора за градњу новог објекта школе “Душан Кораћ” и музичке школе
Датум објаве: 13.03.2019 09:57 | Аутор: ПР служба Министаратва просвјете

Испис Штампај страницу


“Завршен је тендер за избор извођача радова на новом објекту основне школе “Душан Кораћ” у Бијелом Пољу у коме ће бити смјештена и музичка школа, данас се потписује уговор са изабраним извођачем, а почетак радова очекује се у наредних мјесец дана”, најавио је министар просвјете др Дамир Шеховић. Школа се финансира из Капиталног буџета, а вриједност уговора је преко 5 милиона еура. Рок за завршетак радова је 26 мјесеци.

ПР служба Министарства просвјете

Поред сутеренског дијела, објекат ће бити спратности приземље плус један спрат, укупне површине преко 8 000 квадрата. Поменута инвестиција је једна од највећих инвестиција у образовање и биће највећи школски објекат у Бијелом Пољу, али и један од већих на територији читаве Црне Горе.
У овој општини у току су и друге реконструкције, па су тако у завршној фази радови на сали школе “Марко Миљанов” у сарадњи са Министарством спорта и Општином, а вриједност инвестиције је око 200 000 еура.

Како је навео Шеховић, у наредном периоду очекује се реконструкција подручног одјељења ЈУ ОШ „Рифат Бурџовић Тршо“ – Трубина, вриједна око 70.000 еура: “Ове године, како смо и најавили, настављамо инвестициони циклус започет у претходине двије године, а цијеним да се то најбоље види управо кроз теренске активности на оваквим пројектима. Преко 50 милиона за капиталне пројекте у наредном периоду показаљ су усмјерења ове владе на јачање образовања и правих вриједности у друштву.”