Manja slova Veća slova RSS

>

Ubrzo gradnja nove škole u Bijelom Polju: danas potpisivanje ugovora za gradnju novog objekta škole “Dušan Korać” i muzičke škole

Ubrzo gradnja nove škole u Bijelom Polju: danas potpisivanje ugovora za gradnju novog objekta škole “Dušan Korać” i muzičke škole
Datum objave: 13.03.2019 09:57 | Autor: PR služba Ministaratva prosvjete

Ispis Štampaj stranicu


“Završen je tender za izbor izvođača radova na novom objektu osnovne škole “Dušan Korać” u Bijelom Polju u kome će biti smještena i muzička škola, danas se potpisuje ugovor sa izabranim izvođačem, a početak radova očekuje se u narednih mjesec dana”, najavio je ministar prosvjete dr Damir Šehović. Škola se finansira iz Kapitalnog budžeta, a vrijednost ugovora je preko 5 miliona eura. Rok za završetak radova je 26 mjeseci.

PR služba Ministarstva prosvjete

Pored suterenskog dijela, objekat će biti spratnosti prizemlje plus jedan sprat, ukupne površine preko 8 000 kvadrata. Pomenuta investicija je jedna od najvećih investicija u obrazovanje i biće najveći školski objekat u Bijelom Polju, ali i jedan od većih na teritoriji čitave Crne Gore.
U ovoj opštini u toku su i druge rekonstrukcije, pa su tako u završnoj fazi radovi na sali škole “Marko Miljanov” u saradnji sa Ministarstvom sporta i Opštinom, a vrijednost investicije je oko 200 000 eura.

Kako je naveo Šehović, u narednom periodu očekuje se rekonstrukcija područnog odjeljenja JU OŠ „Rifat Burdžović Tršo“ – Trubina, vrijedna oko 70.000 eura: “Ove godine, kako smo i najavili, nastavljamo investicioni ciklus započet u prethodine dvije godine, a cijenim da se to najbolje vidi upravo kroz terenske aktivnosti na ovakvim projektima. Preko 50 miliona za kapitalne projekte u narednom periodu pokazalj su usmjerenja ove vlade na jačanje obrazovanja i pravih vrijednosti u društvu.”