Мања слова Већа слова РСС

Закон о слободи вјероисповијести

Мој кутак

Неwслеттер Пријава за newsletter

>

У наредним мјесецима реконструкције школа у Подгорици вриједне пола милиона еура, реконструисаће се и ресторан “Радовче”

У наредним мјесецима реконструкције школа у Подгорици вриједне пола милиона еура, реконструисаће се и ресторан “Радовче”
Датум објаве: 25.02.2019 12:26 | Аутор: ПР служба Министаратва просвјете

Испис Штампај страницу


У току су, или ће наредних мјесеци отпочети, реконструкције школских објеката на територији Главног града укупне вриједности око 500 000 еура. Дио средстава усмјерен је из Министарства просвјете, а дио од стране партнера. У току су такође радови на крову основне школе „Сутјеска“, управо су завршени радови на дијелу крова школе „Сергије Станић“, а планирана је и реконструкција и адаптација дијела ресторана „Радовче“, који припада школи „Сергије Станић“. Само прошле године извођени су радови на преко 130 образовних објеката веће вриједности широм Црне Горе, саопштио је државни секретар у Министарству просвјете Александар Митровић.

ПР служба

Како је саопштио директор основне школе „Сутјеска“ Веско Гаговић, радови на овој школи су у току, и обухватају обнову комплетног кровног покривача, измјену термо и хидро изолације, те громобранске инсталације, а финансирају се из донације САД. Вриједност радова је око 130 000 еура. “По завршетку ових радова биће омогућен удобнији и безбједнији боравак за наше ученике и наставнике. Но, морам нагласити и да се у посљедње двије године укупно у нашу школу инвестирало око 250 000 еура, и овдје рачунам недавну измјену браварије, те санацију санитарних чворова.“

ПР служба Министарства просвјете

Како је рекао Дарко Вукчевић, директор школе за стручно образовање „Сергије Станић“, управо су завршени радови на комплетној реконструкцији крова некадашњег Народног универзитета “Милун Божовић” који је сада дио поменуте школе. Висина инвестиције је била око 24 000 еура. Како је Вукчевић најавио, у сарадњи са Министарством просвјете планирана је и реконструкција и адаптација дијела ресторана „Радовче“ који је такође дио школе „Сергије Станић“. У реконструисаном дијелу Ресторана нудиће се пекарско-посластичарски производи школе, а у каснијој фази адаптираће се и ентеријер самог ресторана.

ПР служба Министарства просвјете

Александар Митровић, државни секретар у Министарству просвјете, саопштио је да је за наредни период планирана реконструкција неколико подгоричких школа, али и инвестиције на Сјеверу. Како је нагласио Митровић, радиће се интензивно наредних мјесеци на објектима широм Црне Горе: “Већ смо рекли да ћемо се и ове године посебно бавити инвестицијама у образовне објекте. Ово је врло захтјевна област, посебно јер је став Министарства просвјете да се подједнако морамо бавити сваком школом, односно да нам је подједнако важно да оптималне услове за боравак имају и веће и мање школе, и оне на Сјеверу и оне на Југу, као и оне које условно можемо назвати сеоским и градским. Сваки ђак мора имати квалитетне услове за раст и развој и од тога полазимо при реализацији сваког пројекта. Око 130 реонструисаних објеката само у прошлој години је иза нас, а не сумњам да ће ове године бити и више”.