Manja slova Veća slova RSS

>

Pljevlja: Ubrzo totalna rekonstrukcija pljevaljske osnovne škole, značajna ulaganja i u prethodnom periodu

Pljevlja: Ubrzo totalna rekonstrukcija pljevaljske osnovne škole, značajna ulaganja i u prethodnom periodu
Datum objave: 14.02.2019 12:06 | Autor: PR služba Ministaratva prosvjete

Ispis Štampaj stranicu


Ubrzo će, u skladu sa vremenskim prilikama, početi radovi na totalnoj rekonstrukciji škole škole “Mihailo Žugić u Pljevljima, Odžak, sredstvima iz donacije ambasade SAD. Vrijednost investicije je preko 100 000 eura, a izvođač radova je izabran.

Osim navedenog, Ministarstvo prosvjete završilo je nedavno rekonstrukciju dijela gimnazije “Tanasije Pejatović” u Pljevljima. Vrijednost investicije je bila oko 30 000 eura, a odnosila se na krov, ali i dio stolarije. Za naredni period Ministarstvo prosvjete planiralo je novu investiciju – 30 000 eura, u zamjenu kompletne stolarije i fasade iste sale.

U osnovnoj školi “Boško Buha”, u područnom odjeljenju “Komini”, u prethodnom periodu urađena je rekonstrukcija, uključujući grijanje i zamjenu bravarije, a visina investicije iznosila je oko 30 000 eura. U ovom područnom odjeljenju postoji i vaspitna jedinica predškolske ustanove “Eko bajka”. Oko 50 000 eura uloženo je i u osnovnu školu “Dušan Ivović”, gdje je urađeno novo grijanje i rekonstrukcija toaleta.

“Ministarstvo prosvjete već je krajem prošle godine najavilo novi, veliki investicioni ciklus kada je riječ o obrazovnoj infrastrukturi”, rekao je načelnik Službe za investicije i javne nabavke u Ministarstvu prosvjete Filip Grujić. “Tačnije, budžet Ministarstva za investicije je 2018. godine bio za oko 20 procenata veći od onog 2017, dok je budžet za investicije ove, 2019. godine još za oko 30 procenata veći od prošlogodišnjeg. Dakle, fokus smo, pored podizanja kvaliteta nastave, stavili upravo na obezbjeđivanje optimalnih uslova za boravak đaka. Riječ je o obimnom poslu, uzevši u obzir činjenicu da govorimo o više stotina obrazovnih objekata širom Crne Gore, ali nema sumnje da smo na dobrom putu da značajno korigujemo mnoge infrastrukturne nedostatke iz prethodnog perioda”, zaključio je Grujić.