Мања слова Већа слова РСС

Мој кутак

Неwслеттер Пријава за newsletter

>

Почиње градња школе у Војном селу у Плаву

Почиње градња школе у Војном селу у Плаву
Датум објаве: 28.09.2018 16:11 | Аутор: ПР служба Министаратва просвјете

Испис Штампај страницу


Министар просвјете др Дамир Шеховић потписао је са представником Конзорцијума “Адриа Интернатионал” д.о.о. Пљевља и Студио ЛМЛ д.о.о. Подгорица, Жарком Лацмановићем, уговор о извођењу радова на тоталној реконструкцији објекта “Војно Село“ у Плаву, вриједности 185.000 еура.

Радови почињу наредних дана, а рок за завршетак радова је 110 дана од увођења извођача у посао.

Објекат у Војном селу је подручна јединица ЈУ ОШ “Хајро Шахмановић”, која тренутно није у функцији.

Поводом почетка радова, министар Шеховић је истакао да је један од предуслова за квалитетнији и садржајнији живот на сјеверу наше државе обнова школске инфраструктуре, као и да је увјерен да ће реконструкција овог школског објекта имати велики значај за локалну заједницу.

“Изградњом школе у Војном селу, у коју ће бити уложено преко 185.000 еура, омогућићемо ученицима овог краја да похађају школу у свом насељу у савременим условима”, нагласио је Шеховић.

ПР служба Министарства просвјете

Министар је подсјетио да су у Плаву осим изградње ове школе, у току и радови на уређењу школског дворишта и адаптацији спортских терена ЈУ ОШ “Хајро Шахмановић”. Пројекат је вриједан преко 250.000 еура, а његовом реализацијом ће ученици добити два спортска терена са савременим подлогама прилагођеним за разне екипне спортове, простор са справама за вјежбање на отвореном, дјечије игралиште, те трибине капацитета преко 200 мјеста. Такође, у потпуности су реконструисани тоалети Школе, а вриједност радова износила је око 40.000 еура.

Недавно су завршени и радови на подручној јединици ове школе у Брезојевицама, укупне вриједности 15.000 еура, као и радови на ЈУ ОШ “Петар Дедовић” у Мурини, укупне вриједности око 70.000 еура.
“Сва наша дјеца заслужују једнако добре услове за учење, а наставници достојанствне услове за рад, зато је Министарству просвјете приоритет обнова школске инфраструктуре, за коју се у последње двије године издваја знатно више средстава него што је то до сада био случај”, истакао је министар Шеховић.

ПР Служба Министарства просвјете