Manja slova Veća slova RSS

>

Počinje gradnja škole u Vojnom selu u Plavu

Počinje gradnja škole u Vojnom selu u Plavu
Datum objave: 28.09.2018 16:11 | Autor: PR služba Ministaratva prosvjete

Ispis Štampaj stranicu


Ministar prosvjete dr Damir Šehović potpisao je sa predstavnikom Konzorcijuma “Adria International” d.o.o. Pljevlja i Studio LML d.o.o. Podgorica, Žarkom Lacmanovićem, ugovor o izvođenju radova na totalnoj rekonstrukciji objekta “Vojno Selo“ u Plavu, vrijednosti 185.000 eura.

Radovi počinju narednih dana, a rok za završetak radova je 110 dana od uvođenja izvođača u posao.

Objekat u Vojnom selu je područna jedinica JU OŠ “Hajro Šahmanović”, koja trenutno nije u funkciji.

Povodom početka radova, ministar Šehović je istakao da je jedan od preduslova za kvalitetniji i sadržajniji život na sjeveru naše države obnova školske infrastrukture, kao i da je uvjeren da će rekonstrukcija ovog školskog objekta imati veliki značaj za lokalnu zajednicu.

“Izgradnjom škole u Vojnom selu, u koju će biti uloženo preko 185.000 eura, omogućićemo učenicima ovog kraja da pohađaju školu u svom naselju u savremenim uslovima”, naglasio je Šehović.

PR služba Ministarstva prosvjete

Ministar je podsjetio da su u Plavu osim izgradnje ove škole, u toku i radovi na uređenju školskog dvorišta i adaptaciji sportskih terena JU OŠ “Hajro Šahmanović”. Projekat je vrijedan preko 250.000 eura, a njegovom realizacijom će učenici dobiti dva sportska terena sa savremenim podlogama prilagođenim za razne ekipne sportove, prostor sa spravama za vježbanje na otvorenom, dječije igralište, te tribine kapaciteta preko 200 mjesta. Takođe, u potpunosti su rekonstruisani toaleti Škole, a vrijednost radova iznosila je oko 40.000 eura.

Nedavno su završeni i radovi na područnoj jedinici ove škole u Brezojevicama, ukupne vrijednosti 15.000 eura, kao i radovi na JU OŠ “Petar Dedović” u Murini, ukupne vrijednosti oko 70.000 eura.
“Sva naša djeca zaslužuju jednako dobre uslove za učenje, a nastavnici dostojanstvne uslove za rad, zato je Ministarstvu prosvjete prioritet obnova školske infrastrukture, za koju se u poslednje dvije godine izdvaja znatno više sredstava nego što je to do sada bio slučaj”, istakao je ministar Šehović.

PR Služba Ministarstva prosvjete