Manja slova Veća slova RSS

>

Postignut dogovor Ministarstva prosvjete i Instituta: djeca ostaju u Igalu, gradiće se nova škola

Postignut dogovor Ministarstva prosvjete i Instituta: djeca ostaju u Igalu, gradiće se nova škola
Datum objave: 26.09.2018 14:54 | Autor: PR služba Ministaratva prosvjete

Ispis Štampaj stranicu


Odbor direktora Instituta „Dr Simo Milošević“ danas je prihvatio inicijativu ministra prosvjete dr Damira Šehovića i dao odobrenje za privremeno korišćenje dijela prostorija Instituta za potrebe JU OŠ „Dašo Pavičić“, do izgradnje nove škole u Igalu, čime su stvoreni preduslovi da djeca koja su upisana u ovo područno odjeljenje nastave u tom objektu da pohađaju nastavu.

Nakon ovakve odluke Odbora, stvoreni su preduslovi za investiranje u ovaj školski objekat od strane Ministarstva prosvjete i škole, koja je od početka postupala u najboljem interesu djece, kako bi isti bio prikladan za njihov boravak i realizaciju nastave u adekvatnom i primjerenom ambijentu.

Vlada Crne Gore će, u cilju trajnog rješavanja ovog pitanja, u budžetu za narednu godinu opredijeliti potrebna sredstva za izgradnju nove škole u Igalu.

Cijeneći spremnost opštine Herceg Novi da pomogne u iznalaženju trajnog rješenja, vjerujemo da u će, duhu dobre saradnje, opredijeliti lokaciju za izgradnju nove škole u Igalu, kako bi opravdani zahtjevi mještana ovog kraja bili realizovani, a djeca koja žive na tom području dobila nov, moderan i bezbjedan objekat u kome će sticati znanje.