Мања слова Већа слова РСС

Мој кутак

Неwслеттер Пријава за newsletter

>

Министар Шеховић у Бијелом Пољу: Градиће се нова ОШ „Душан Кораћ“ и Музичка школа у вриједности 5 милиона еура

Министар Шеховић у Бијелом Пољу: Градиће се нова ОШ „Душан Кораћ“ и Музичка школа у вриједности 5 милиона еура
Датум објаве: 08.05.2018 08:33 | Аутор: ПР служба Министаратва просвјете

Испис Штампај страницу


У Бијелом Пољу ће у току ове године почети градња нове основне школе „Душан Кораћ“ и Музичке школе вриједности 5 милиона еура, као и адаптација фискултурне сале и тоалета ЈУ ОШ „Марко Миљанов“, чиме ће се главним градским школама у Бијелом Пољу вратити углед који им припада, најавио је данас министар просвјете др Дамир Шеховић приликом посјете образовно – васпитним установама ове општине.

Министар Шеховић је рекао да ће се у наредним седмицама извршити избор извођача радова и почети градња школе „Душан Кораћ“ која се финансира из капиталног буџета.

Поред тога, као један од приоритета најављена је и адапрација фискултурне сале и тоалета ЈУ ОШ „Марко Миљанов“ у коју ће заједнички инвестирати Министарства просвјете и спорта и Општина Бијело Поље, а вриједност пројекта је око 200.000 еура.

ПР служба Министарства просвјете

Најављена је и изградња новог подручног одјељења ЈУ ОШ „Рифат Бурџовић Тршо“ – Трубина, у вриједности 70.000 еура.

У оквиру посјете, министар се састао и са предсједником Општине Петром Смоловићем и његовим сарадницима, са којима се сагласио да је сарадња локалне управе и Министарства традиционално добра, те да је рад на унапређењу образовног система у Бијелом Пољу заједнички интерес.

ПР служба Министарства просвјете

Министар и предсједник Општине су присуствовали у Центру за културу свечаности поводом обиљежавања 70 година ЈПУ „Душо Басекић“, у оквиру које је одржан и Сајам иновативних приступа у раду с дјецом. Сајам је имао за циљ да укаже на значај предшколског образовања и анимира родитеље и дјецу с циљем повећања предстојећег уписа у предшколске установе.

ПР служба Министарства просвјете

Током посјете Бијелом Пољу, министар Шеховић се сусрео са директорима свих образовно-васпитних установа, са којима је разговарао о изазовима са којима се суочавају. На састанцима је закључено да је Министарство препознало постојеће инфраструктурне недостатке установа, те да је обезбијеђен дио средстава за улагање у одређене реконструкције и најављено да ће се са улагањем наставити.

Договорено је и да се од наредне школске године по једно одјељење првог разреда ЈУ ОШ „Марко Миљанов“ и ЈУ ОШ Недакуси, укључе у пројекат извођења наставе на енглеском језику, те ће се заинтересованим бјелопољским првацима пружити прилика да се образују на енглеском језику од почетка свог школовања.

Посјета Бијелом Пољу дио је обилазака представника Министарства просвјете свих образовно-васпитних установа на територији Црне Горе вођена потребом да се увиди стање на терену и у директној комуникацији са наставним особљем стекне реална слика о изазовима са којима се суочавају, те заједничким залагањем рјешавају.

ВИДЕО:

ПР Служба Министарства просвјете