Мања слова Већа слова РСС

Мој кутак

Неwслеттер Пријава за newsletter

>

Још шест школа укључено у пројекат “Џудо за дјецу”

Још шест школа укључено у пројекат “Џудо за дјецу”
Датум објаве: 20.03.2018 14:12 | Аутор: ПР служба Министаратва просвјете

Испис Штампај страницу


Због позитивних ефеката и великог интересовања, пројекат „Џудо за дјецу“ у оквиру којег је за седам школа организована једногодишња обука професора физичког васпитања и дјеце у џудоу, али и донирана џудо опрема вриједности око 30. 000 еура, проширен је на још шест школа.

Опрему за нових шест школа донираће Џудо савез Црне Горе, а укључене су сљедеће школе: ЈУ ОШ "Марко Миљанов" Бијело Поље, ЈУ ОШ "Дашо Павичић" Херцег Нови, ЈУ ОШ "Душан Бојовић" Никшић, ЈУ ОШ "Радоје Чизмовић" Никшић, ЈУ ОШ "Радојица Перовић" Подгорица и ЈУ ОШ “Ловћенски партизански одред”, Цетиње. Савез ће, такође, обезбиједити тренере који ће изводити обуку.

Као донација Свјетске џудо федерације, пројекат „Џудо за дјецу“ је отпочео са реализацијом у фебруару, а у њега су од почетка укључене: ЈУ ОШ „Махут Адровић“ Петњица, ЈУ ОШ „Штампар Макарије“ – Подгорица, ЈУ ОШ „Браћа Рибар“ – Никшић, ЈУ ОШ „Хајро Шахмановић“ – Плав, ЈУ ОШ „Салко Аљковић“ – Пљевља, ЈУ ОШ „Анто Ђедовић“ – Бар, ЈУ ОШ „Саво Илић“ – Котор.

Као један од водећих олимпијских спортова, џудо има значајан утицај за развој спорта, физичке и менталне способности младих људи, као и за изградњу бољег друштва.

ПР Служба Министарства просвјете