Мања слова Већа слова РСС

Мој кутак

Неwслеттер Пријава за newsletter

>

Представљена нова ђачка ужина: квалитетнији производи на менију

Представљена нова ђачка ужина: квалитетнији производи на менију
Датум објаве: 15.09.2017 15:06 | Аутор: ПР служба Министарства просвјете

Испис Штампај страницу


У сриједу 13. септембра, 2017. године, у радионици која послује у оквиру ЈУ Школа за средње и више стручно образовање „Сергије Станић“, представницима Министарства просвјете, Института за јавно здравље, и удружењу Родитељи као и управи школе, представљени су нови производи из ове радионице, који ће бити саставни дио ђачке ужине.

Као што је раније саопштено, у процес израде новог менија који ће бити понуђен ученицима подгоричких основних школа у овој школској години, Министарство просвјете и школа „Сергије Станић“ укључили су и Институт за јавно здравље, у циљу формирања квалитетније понуде.

ПР служба Министарства просвјете

Она ће укључивати пецива од цијелог зрна житарица, те кифле, проје и сендвиче са интегралним брашном и сјеменкамама, лана, бундеве, сусама, чиа сјеменкама као и пецива са копривом, разне врсте мафина и слатког пецива.

Међу производима који су се нашли на презентацији, било је и производа који су већ били у понуди у протеклој школској години, али са измијењеним сировинским саставом као и са новом техником производње.

За наведене производе ће у основним школама Главног града бити организована дегустација у посљедној недјељи септембра. Такође, у току наредне недјеље представници Школе „Сергије Станић“, обићи ће подгоричке основне школе у циљу промоције Пројекта.