Manja slova Veća slova RSS

>

Na Cetinju svečani doček prvaka: Prvaci, srećno!

Na Cetinju svečani doček prvaka: Prvaci, srećno!
Datum objave: 04.09.2017 15:00 | Autor: PR služba Ministarstva prosvjete

Ispis Štampaj stranicu


Širom Crne Gore danas je svečano obilježen početak školske godine, kada u školske klupe ulazi nešto preko 7.380 prvaka. Ukupan broj učenika u preko 200 osnovnih i srednjih škola je oko 68.080 u osnovnim školama i 27.655 u srednjim.

Đake jedne od škola sa najdužom obrazovno-vaspitnom tradicijom u Crnoj Gori - JU OŠ „Njegoš“ na Cetinju - pozdravili su direktorica Direktorata za predškolsko i osnovno obrazovanje Arijana Nikolić - Vučinić, gradonačelnik Prijestonice Cetinje Aleksandar Bogdanović, direktorica Škole Novka Milošević kao i učenici starijih razreda.

PR služba Ministarstva prosvjete

"Draga djeco, institucije sistema obrazovanja, nastavnici i roditelji će bez sumnje učiniti da vam boravak u školi ne predstavlja obavezu, već zadovoljstvo. Da vam škola donosi radost, nova prijateljstva, sticanje trajnih i upotrebljivih znanja kao i radnih navika, jer vi ste budućnost Crne Gore. Stoga, želim svim učenicima u Crnoj Gori, a naročito prvacima, srećan početak ove školske godine", poručila je u obraćanju prvacima Arijana Nikolić – Vučinić, i dodala da Ministarstvo prosvjete ulaže velike napore da obezbijedi bolje uslove za rad u svim obrazovnim ustanovama.

Ona je izrazila zadovoljstvo što će đaci ove škole koja je sanirana kroz program „Energetska efikasnost u javnim zgradama“ u mnogo ljepšim uslovima započeti školsku godinu.

PR služba Ministarstva prosvjete

Gradonačelnik Prijestonice Aleksandar Bogdanović rekao je da se nada da će narednih devet godina učenicima donijeti radost, zanimljive sadržaje i odlične rezultate.

„Godine koje su pred vama u budućnosti ćete pamititi po lijepim događajima, sticanju velikih prijateljstava i znanja koje će uvijek predstavljati najveće bogatstvo. JU OŠ „Njegoš“ danas je mnogo više od obrazovne institucije. Ona je Luča crnogorske prosvijećenosti i ponos Cetinja čija duga tradicija jasno govori o njenom značaju u prošlosti, sadašnjosti i budućnosti. Zato želim da svaki učenik bude ponosan što je dio ove školske ustanove“, zaključio je Bogdanović.

PR služba Ministarstva prosvjete

Direktorica Škole Novka Milošević poželjela je prvacima da u ovom, za njih, najuzbudljivijem trenutku, budu junaci i prihvate nove obaveze u čijem ispunjavanju će imati svesrdnu pomoć učiteljica i vaspitačica.

„Svi ćemo se truditi da se u školi osjećate prijatno, da pored obrazovanja steknete puno novih drugara i najljepša prijateljstva, da vam bude zabavno, da razvijete sve vaše potencijale, nižete uspjehe i postavite kvalitetne temelje za znanje i vještine koje ćete graditi do kraja života“.

Ona je dodala da ova generacija započinje školovanje u znatno boljim uslovima. „Donacijom Vlade Japana prije dvije godine saniran je sanitarni čvor, dok je u prošloj godini kroz program „Energetska efikasnost u javnim zgradama“ sređena krovna konstrukcija, hidro i termo izolacija, osvjetljenje i sistem za grijanje, a u planu je i uređenje školskog dvorišta, sanacija školske sale i pratećih prostorija, kao i zamjena školskog inventara.

Đaci starijih razreda takođe su poželjeli prvacima dobrodošlicu putem svečanog programa.

VIDEO: