Manja slova Veća slova RSS

>

POZIV NASTAVNICIMA/NASTAVNICAMA ZA OBUKU ZA IZVOĐENJE NASTAVE NA ENGLESKOM JEZIKU

POZIV NASTAVNICIMA/NASTAVNICAMA ZA OBUKU ZA IZVOĐENJE NASTAVE NA ENGLESKOM JEZIKU
Datum objave: 04.08.2017 16:29 | Autor: PR služba Ministarstva prosvjete

Ispis Štampaj stranicu


Školske 2017/2018. godine počinje realizacija pilot projekta koji podrazumijeva da se dio nastave, iz svih predmeta osim crnogorskog jezika, izvodi na engleskom jeziku. Projektom su obuhćena četiri odjeljena prvaka u JU OŠ „Luka Simonović“, Nikšič, JU OŠ „Olga Golović“, Nikšić, JU OŠ „Maksim Gorki“, Podgorica i JU OŠ „Mirko Srzentić“ Petrovac, Budva.

U cilju obezbjeđenja neophodnog nastavnog kadra, Ministarstvo prosvjete i British Council su u toku 2016/2017. godine realizovali obuku za određeni broj nastavnika koji će od 1. septembra izvoditi nastavu u navedenim školama.

Kako bi se obezbijedio veći broj obučenog kadra za nastavu u školama u kojima se realizuje pilot projekat, Ministarstvo prosvjete upućuje poziv zainteresovanim nastavnicima/nastavnicama predmetne nastave koji posjeduju znanje engleskog jezika (najmanje B2) da se prijave za obuku koja će biti organizanovana u Podgorici, Nikšiću i Petrovcu.

Takođe, Ministarstvo prosvjete poziva i nastavnike/nastavnice razredne nastave iz svih opština Crne Gore, koji imaju licencu, da se prijave za obuku kako bi se u narednom periodu stekli uslovi za proširenje projekta i na druge opštine.

Rok za prijavljivanje je 15. septembar 2017. godine. Prijave se šalju na e-mail adresu: branka.kankaras@mps.gov.me. Potrebno je navesti ime i prezime, stručnu spremu i nivo znanja engleskog jezika.