Manja slova Veća slova RSS

>

Održan sastanak sa svim direktorima vrtića i škola: spremni za novu školsku godinu

Održan sastanak sa svim direktorima vrtića i škola: spremni za novu školsku godinu
Datum objave: 01.08.2017 15:28 | Autor: PR služba Ministarstva prosvjete

Ispis Štampaj stranicu


Obrazovne ustanove su, uz informacije dobijene u komunikaciji sa Ministarstvom i resornim institucijama, spremne za novu školsku godinu, a svaka eventualna nedoumica rješavaće se u hodu i komunikaciji sa Ministarstvom, poručeno je na današnjem sastanku ministra Damira Šehovića sa direktorima svih obrazovnih ustanova na teritoriji Crne Gore.

Sastanak, kome su prisustvovali direktori direktorata za osnovno i srednje obrazovanje u Ministarstvu održan je kako bi se u školsku godinu ušlo sa punim razumijevanjem obaveza koje proističu iz nedavno izmijenjenih obrazovnih zakona. Ministar Šehović naglasio je: "Nagrađivaćemo najbolje kroz Fond za kvalitet i talente, i radićemo na tome da se ovo društvo ugleda na profesore, čiji status ćemo predano jačati".

PR služba

Bilo je riječi o nastavi engleskog jezika, asistentima u nastavi, i kvalitetu rada sa djecom uopšte, a predstavnici Ministarstva posebno su insistirali na obavezi licenciranja vrtića, ali i što skorijim koracima ka obezbjeđivanju alternativnih prostora za predškolske ustanove u saradnji sa opštinama i drugim zainteresivanim subjektima.

Kako je kampanja Ministarstva u vezi sa stručnim obrazovanjem već dala rezultate, jer je oko 12% više učenika upisalo trogodišnje programe, ministar Šehović je poručio: "Kvalitet rada čitavog resora će se dobrim dijelom mjeriti uspješnošću napora da prevaziđemo raskorak između ponude i tražnje i usmjerimo mlade na stručna zanimanja ukoliko za njih imaju afiniteta.

Na kraju sastanka naglašeno je da će Zavod za školstvo održati sastanke sa školama, sa ciljem dodatnog razjašnjenja svih itvorenih pitanja, kako bi se nastava organizovala na najvišem nivou i na zadovoljstvo učenika i zaposlenih.