Manja slova Veća slova RSS

>

Matematičari sa ministrom Šehovićem: Društvo vas mora podržati jer je privilegija što vas ima

Matematičari sa ministrom Šehovićem: Društvo vas mora podržati jer je privilegija što vas ima
Datum objave: 26.07.2017 13:32 | Autor: PR služba Ministarstva prosvjete

Ispis Štampaj stranicu


Ministar prosvjete dr Damir Šehović primio je danas crnogorske učesnike Balkanske matematičke olimpijade, Juniorske balkanske matematičke olimpijade i Međunarodne matematičke olimpijade, kako bi im uručio nagrade, ali i razgovarao sa njima o iskustvu tokom takmičenja i školovanja. Učesnici ovih takmičenja bili su: Ognjen Đuković, Marija Došljak, Vladimir Bošković, Majda Šukurica, Nina Mitrović, Nikola Raičević, Kosta Vukićević, Nikola Popović i Matija Delić.

Na Juniorskoj balkanskoj olimpijadi Kosta Vukićević i Matija Delić osvojili su bronzanu medalju, na Balkanskoj olimpijadi Nikola Raičević osvojio je srebrnu i Nina Mitrović bronzanu, a na Međunarodnoj Nikola Raičević osvojio je bronzu, dok su Ognjen Đuković i Vladimir Bošković dobili pohvalu.

PR služba Ministarstva prosvjete

Tokom susreta konstatovano je da je značajno što su učesnici olimpijada iz pet crnogorskih opština, s obzirom na to da je prioritet Ministarstva ujednačen kvalitet školovanja u svim obrazovnim ustanovama u našoj zemlji.


Ministar je poručio da je obrazovna reforma koja je u toku, dijelom fokusirana upravo na davanje mogućnosti gimnazijalcima da se profilišu u onim oblastima za koje imaju afiniteta, te je upravo to razlog ponovnog uvođenja specijalističkih gimnazija. Takođe, Fondom za kvalitet i talente podržavaće se najuspješniji profesori i učenici.

„Vaša je privilegija što ste na olimpijadama imali priliku da odmjerite znanje sa najboljima i postignete zavidan uspjeh, a naša što vas imamo. Zato djeci poput vas moramo pokloniti posebnu pažnju i podršku“, poručio je ministar đacima. „Ohrabrivaćemo na sve moguće načine i druge mlade ljude da krenu vašim stopama, i Reformom ćemo takvo opredjeljenje maksimalno podržati“, rekao je Šehović, dok je Nikola Raičević istakao da su „ovakva dešavanja značajna jer pokazuju da naš napor nije ostao nezapažen“.

Na ovogodišnjoj Međunarodnoj olimpijadi učestvovalo je preko 600 takmičara, što ga čini jednim od najvećih u svijetu, dok je na Balkasnskoj olimpijadi bilo preko 100 učesnika. Svi crnogorski takmičari dobili su poklon – knjigu od Ministarstva i Zavoda za udžbenike i nastavna sredstva, dok su oni koji su osvojili neko od prva tri mjesta od Ministarstva dobili i novčanu nagradu.

VIDEO:

PR služba Ministarstva prosvjete