Мања слова Већа слова РСС

Мој кутак

Неwслеттер Пријава за newsletter

>

Главни град наградио подгоричке лучоноше

Главни град наградио подгоричке лучоноше
Датум објаве: 12.06.2017 19:00 | Аутор: ПР служба Министарства просвјете

Испис Штампај страницу


У оквиру традиционалне манифестације „Дан најбољих“, Главни град Подгорица наградио је Добитнке дипломе „Луча“ из подгоричких основних школа, њих 382. Награде им је у хотелу „Хилтон“ уручила Нела Савковић Вукчевић секретар за културу и спорт у Главном граду, а најбоље подгоричке ђаке поздравила је и генерална директорица Директората за предшколско и основно образовање и васпитање и образовање и васпитање лица са посебним образовним потребама у Министарству просвјете Аријана Николић-Вучинић.

Она је поручила дјеци да је важно да наставе да улажу све своје напоре у циљу постизања одличних резултата.

„Пред вама је упис у средњу школу, која ће једним дијелом да усмјери ваше будуће занимање, стога добро размислите и нека избор буде само ваш. Желим да и у средњој школи наставите да нижете овакве резултате“, поручила је Вучинић-Николић.

ПР служба Министарства просвјете

Нела Савковић Вукчевић рекла је да је „Дан најбољих“ један од дана у години које Главни граду дочекује са радошћу.

„За овај дан бирамо књиге за вас, исписујемо ваша имена, поносни што можемо да вас угостимо и да будемо у вашем друштву!“

Лучоноше су награђене књигама, а ђаци генерације, њих 27 примили су и новчане награде у вриједности од 100 еура, док је девет ученика који су освојили прво, друго или треће мјесто на државном такмичењу награђено антологијом црногорске међуратне поезије „Црногорска модерна“.