Мања слова Већа слова РСС

Мој кутак

Неwслеттер Пријава за newsletter

>

Додијељене награде најбољима у знању: Знање и интегритет неуништиви, а ако их имате – и ви сте

Додијељене награде најбољима у знању: Знање и интегритет неуништиви, а ако их имате – и ви сте
Датум објаве: 12.06.2017 13:36 | Аутор: ПР служба Министарства просвјете

Испис Штампај страницу


Ви сте оно најбоље што имамо. Све што се данас гради, сјутра ће бити похабано. Све осим људског капитала. Јер зналац ће своје знање уткати у друге и у све што буде радио, баш као што ће мудар човјек својом мудрошћу инспирисати некога да крене његовим стопама. Стога су знање и интегритет неуништиви. А ако их имате - и ви сте, поручио је министар Дамир Шеховић данас на додјели награда побједницима на државном такмичењу у знању за 2017. годину. Ученицима су додијељене 63 награде - таблет уређаји, из разних области, као и дипломе.

Награде Министарства уручио је министар просвјете др Дамир Шеховић, а присутнима се обратила и директорица Испитног центра Драгана Дмитровић, као и ученик који је освојио максималан број бодова на такмичењу из математике Огњен Ђуковић.

Шеховић је у обраћању присутнима нагласио: Није лако ни нама одраслима изложити се суду јавности и ухватити се у коштац са најбољима, а како је тешко тек вама, који сте на прагу живота. Заправо, рекао бих да је сама одлука да се уђе у такмичење својеврсна побједа: самог себе, својих сумњи и страхова.

ПР служба Министарства просвјете

Посебно ми је задовољство и што сам данас у прилици да поздравим менторе, који су показали да се знање множи дијељењем. Они и људи попут њих су кадар који мора бити стуб образовног система. Јер, у озбиљном смо проблему ако у едукацији немамо оне који ће системске одлуке и кораке спровести професионално, а дјецу научити прије свега животним принципима и етици, па онда и материји која се изучава.

Успјех је збир малих напора, понављаних из дана у дан, али истина је да он није коначан, баш ни као што неуспјех није фаталан. Зато вјерујте себи и имајте воље и стрпљења да радите на својим сновима, баш као што сте радили на њима онда када сте се спремали за ово такмичење. И нема бојазни за вашу будућност.

Присутнима се обратио и Огњен Ђуковић, ученик гимназије Слободан Шкеровић, који је из математике освојио 100 од максималних 100 бодова: За све нас награђене овај успјех је подстрек за освајање нових путева и корачање стазама знања. За резултате је веома важно имати подстицајно окружење како у дому, тако у основној и средњој школи, али и шире. Пожелио бих свим награђеним ученицима да наставе да дају максимум у сваком сегменту свога рада и да им само небо буде граница.

ПР служба Министарства просвјете

Драгана Дмитровић, директорица Испитног центра који је био и организатор Такмичења, поручила је да су многобројни изазови пред младима - лични, образовни, а убрзо и научни, те изразила наду да ће их савладати успјешно: Драги ученици, својим успјесима управљате временом. Ваши резултати су потврда успјешне садашњости али и водиља будућим генерацијама. Тежите и даље да достигнућима обликујете и сопствену и будућност Црне Горе.

ПР служба Министарства просвјете

Награде су ове године освојила 63 ученика, и то у такмичењу из Математике, Физике, Хемије, Биологије, Енглеског језика, Француског језика, Италијанског језика, Руског језика, Географије, Историје и Програмирања.

Побједници Државног такмичења - ОСНОВНЕ ШКОЛЕ .доцx

Побједници Државног такмичења - СРЕДЊЕ ШКОЛЕ .доцx

Говор министра Дамира Шеховића -Додјела награда побједницима Државног такмичења.доцx

ВИДЕО:

ПР служба Министарства просвјете