Мања слова Већа слова РСС

Закон о слободи вјероисповијести

Мој кутак

Неwслеттер Пријава за newsletter

>

До сада око 250 школа искористило бесплатан интернет, планирано проширење и повећање брзине

До сада око 250 школа искористило бесплатан интернет, планирано проширење и повећање брзине
Датум објаве: 09.06.2017 10:50 | Аутор: ПР служба Министарства просвјете

Испис Штампај страницу


     Бесплатни интернет сервиси свим школама у Црној Гори
 Наставак сарадње Црногорског Телекома и Министарства просвјете
 Унапријеђени сервиси и повећање брзине уз оптику и ТурбоДЛС
 Преко 250 школа искористило бесплатан интернет до сада

Све основне и средње школе, као и предшколске установе у Црној Гори наставиће да користе бесплатан интернет сервис, који ће бити даље прошириван на подручне јединице или који ће бити унапређиван у школама у којима је већ уведен - најављено је на данашњој конференцији за медије на којој је потписан споразум о сарадњи између Црногорског Телекома и Министарства просвјете Црне Горе. Споразум су потписали секретар Министарства просвјете Омер Мехмедовић и Предраг Перковић, директор Сектора за пословне кориснике у Црногорском Телекому.

Споразумом је предвиђено да образовне установе код којих постоје техничке могућности користе услуге оптичког преноса и ТурбоДСЛ-а, које ће школама омогућити већу стабилност сервиса и већи проток података.

 
ПР служба Министарства просвјете

Мехмедовић је истакао да се унапређење сарадње огледа и у покривању одређеног броја подручних јединица интернетом, што је од великог значаја. „Интернет у образовним установама је веома важан у данашње вријеме јер је један од предуслова за већу примјену ИЦТ-а у настави, а самим тим и за бољи квалитет цјелокупног наставног процеса. Поред тога, значајан је и за бољу комуникацију, као и квалитетнију имплементацију Информационог система образовања Црне Горе.

С друге стране, постојање интернет конекције у образовним установама створило је предуслове за увођење алата за онлине сарадњу свим запосленим и ученицима у образовно-васпитним установама, што утиче на цјелокупан рад у школи, а посебно на унапређење наставног процеса “ - изјавио је Мехмедовић.

„Задовољство нам је што смо у могућности да напредне технологије опет понудимо у циљу унапређења образовања. Већ десет година пружамо подршку образовном систему Црне Горе, обезбјеђујући бесплатан интернет за преко 250 школа. Данас проширујемо сарадњу и образовним установама ћемо понудити напредније сервисе, оптику и ТурбоДСЛ.

Имајући у виду колико су ИЦТ вјештине данас предуслов да би били успјешни и да би уопште учествовали у модерном друштву, вјерујемо да у служби образовања наше дјеце морамо понудити само најбоље од комуникационих сервиса.“ – изјавио је Перковић.

Подсјећамо, Црногорски Телеком и Министарство просвјете су први пут потписали споразум о бесплатном коришћењу АДСЛ услуга 2007. године. До данас, ову предност искористило је око 250 школа у Црној Гори.