Мања слова Већа слова РСС

Мој кутак

Неwслеттер Пријава за newsletter

>

У три подгоричке основне школе одржане радионице поводом обиљежавања Међународног дана дјевојчица у ИЦТ-у

У три подгоричке основне школе одржане радионице поводом обиљежавања Међународног дана дјевојчица у ИЦТ-у
Датум објаве: 02.05.2017 12:52 | Аутор: ПР служба Министарства просвјете

Испис Штампај страницу


Министарство просвјете у сарадњи са Привредном комором Црне Горе и компанијама „Билд студио“, „Навира ИТ солутионс“ и „Чиком“ обиљежило је 27. април, Међународни дан дјевојчица у ИЦТ-у кроз радионице у ЈУ ОШ “Павле Ровински“, ЈУ ОШ “Штампар Макарије“ и ЈУ ОШ “Радојица Перовић“.

Обиљежавању Међународног дана дјевојчица у ИЦТ-у у ЈУ ОШ “Павле Ровински“ у Подгорици присуствовале су све дјевојчице ВИИИ разреда. Радионицу је спровела генерална менаџерка компаније „Билд студио“ Александра Бошковић, а тема је била “Краљевсто иЦитy и 18 принцеза“.
Александра Бошковић је овом темом упознала дјевојчице са разним професијама у ИЦТ индустрији, а све кроз призму жена из Билд студија.


У ЈУ ОШ “Радојица Перовић“ радионицу је спровела Милица Гогић, пројект менаџер компаније Чиком. У свом предавању Милица Гогић је дјевојчицама испричала који су то послови у информатици којима могу да се баве, колика је заступљеност информатике у друштву и колика се очекује да буде када они буду тражили посао.

Она је након тога представила свој развојни пут и све послове којим се бавила да би дошла до позиције пројект менаџера једне реномиране компаније, а такође је представила и послове којима се бави компанија Чиком.

У ЈУ ОШ “Штампар Макарије“ је Снежана Ћаласан директорица фирме Навира ИТ солутионс одржала радионицу, чија је тема била “Програмирање – пут ка успјеху“. Циљ радионице је био да се дјевојчицама покажу све предности које доноси каријера једног програмера.