Мања слова Већа слова РСС

Закон о слободи вјероисповијести

Мој кутак

Неwслеттер Пријава за newsletter

>

Радионица о безбједности дјеце на интернету одржана у ЈУ ОШ "Сутјеска " у Подгорици

Радионица о безбједности дјеце на интернету одржана у ЈУ ОШ "Сутјеска " у Подгорици
Датум објаве: 20.04.2017 11:38 | Аутор: ПР служба Министарства просвјете

Испис Штампај страницу


У сриједу, 20. априла, у ЈУ ОШ "Сутјеска" одржана је радионица намијењена ученицима 3. и 4. разреда на којој је представљена апликација „НЕТ пријатељи“.

Радионица је реализована у сарадњи са Министарством просвјете, а презентери апликације биле су учитељице Милица Радусиновић, Ивана Николић, Снежана Богојевић, Биљана Божовић и школски ИЦТ координатор Теа Хаџикардић.

ПР служба Министарства просвјете

Апликација НЕТ пријатељи, која је настала као производ сарадње канцеларије УНИЦЕФ-а у Црној Гори и Министартства просвјете, треба да упозна дјецу са важним информацијама о безбједности на интернету и помогне им да избјегну, али и препознају онлине насиље, када до њега дође.

Апликација је намијењена дјеци узраста од 9 до 11 година, и функционише по принципу квиза у форми питање-одговор. Кроз десет сценарија, представљене су различите потенцијалне ситуације у којима се дјеца која користе интернет могу наћи. Важно је напоменути да апликација није намијењена само дјеци већ и њиховим родитељима и наставницима, јер је главна идеја да ова игрица буде повод за разговор и са њима, како би се превентивно дјеловало.

Ако имате иПхоне, апликацију „НЕТ пријатељи“ можете бесплатно преузети са овог линка: хттпс://итунес.аппле.цом/ус/апп/нет-пријатељи/ид1096541017?лс=1&мт=8

Ако имате Андроид телефон, апликацију „НЕТ пријатељи“ можете бесплатно преузети са овог линка: хттпс://плаy.гоогле.цом/сторе/аппс/детаилс?ид=орг.уницеф.ис.