Мања слова Већа слова РСС

Закон о слободи вјероисповијести

Мој кутак

Неwслеттер Пријава за newsletter

>

Градиће се нова школа и вртић у Херцег Новом, планирана посјета Министарства просвјете свим црногорским општинама

Градиће се нова школа и вртић у Херцег Новом, планирана посјета Министарства просвјете свим црногорским општинама
Датум објаве: 18.04.2017 17:00 | Аутор: ПР служба Министарства просвјете

Испис Штампај страницу


Министарство просвјете препознало је потребу изградње нове основне школе у Игалу, те се спроводе активности у том правцу. У складу са наведеним, опредијељена су средства у Капиталном бужету за ову намјену, а заједно са Општином ради се на заокруживању свих осталих предуслова за градњу, поручено је, између осталог, приликом данашње посјете министра просвјете др Дамира Шеховића општини Херцег Нови. Током посјете обиљежен је и завршетак радова на дијелу објекта ЈУ ОШ "Милан Вуковић" и отворена школска сала.

На свечаности поводом отварања школске сале министар Шеховић истакао је да су средства у Капиталном буџету опредијељена за санацију клизишта на коме се налази ЈУ ОШ "Милан Вуковић" и објекат ЈПУ "Наша радост" на Савини, и да се активности одвијају задовољавајућом динамиком. Саопштено је да ће бити реконструисан и објекат подручног одјељења ове школе на Србини, које је задужбина породица Бошковић -Ђуровић-Лакетић.

"Један од приоритета Владе је унапређење квалитета образовања на свим нивоима. Из Капиталног буџета санираћемо клизиште за ЈУ ОШ "Милан Вуковић” за које је у току израда пројекта санације, као и клизиште на коме ће се налазити објекат ЈПУ "Наша радост" на Савини за које је већ расписан тендер за извођење радова. Омогућићемо изградњу новог вртића "Наша радост" кроз средства КфW банке, за који се почетак радова очекује до краја ове године. Циљ је затварање процеса унапређења стања ових установа, а тиме и оптимизација услова у којима бораве или ће боравити наши малишани.

ПР служба Министарства просвјете

Капиталним буџетом препозната су и средства за нови школски објекат у Игалу.

Дакле, озбиљно радимо на читавом низу пројеката, од којих ће значајан дио бити приведен крају током ове године. Министарство ће, као и до сада, имати сензибилитета за сва отворена питања просвјете и школства, која ћемо заједнички и предано рјешавати. У том смислу, задовољство ми је да, након Тивта и Херцег Новог, могу да најавим читав низ посјета Министарства школама широм Црне Горе, јер тек на терену и у сарадњи са локалним станивноштвом и управом, можемо доћи до најбољих рјешења," закључио је Шеховић.

Жељко Бојовић, дирекор ЈУ ОШ "Милан Вуковић" истакао је: "Министарство просвјете уложило је велике напоре да се заврши сала коју данас отварамо, али и други неопходни радови. Најважније је да наша школа буде стабилна и то је оно што смо обећали родитељима и што ћемо заједнички сигурно и испунити.

Током разговора саопштено је и да је из Текућег буџета Министарства опредијељено и 65. 000 еура за радове на ЈУ ОШ "Орјенски батаљон" у Бијелој.

Током посјете министар се сусрео са руководством Општине, те представницима сљедећих образовних установа: ЈУ ОШ „Орјенски батаљон“ Бијела, ЈУ ОШ „Илија Кишић“ Зеленика, ЈУ ОШ „Дашо Павичић“, ЈУ ОШ „Милан Вуковић“ и ЈПУ „Наша радост“, Школе за основно музичко образовање и СМШ „Иван Горан Ковачић“.

На састанцима је било ријечи о даљем побољшању рада и услова за рад у постојећим установама образовног система на територији општине Херцег Нови, те пројектима везаним за образовање.