Мања слова Већа слова РСС

Мој кутак

Неwслеттер Пријава за newsletter

>

Запослени Министарства просвјете и Телекома уредили двориште ЈУ ОШ “21. мај”

Запослени Министарства просвјете и Телекома уредили двориште ЈУ ОШ “21. мај”
Датум објаве: 13.04.2017 15:00 | Аутор: ПР служба Министарства просвјете

Испис Штампај страницу


Запослени Министарства просвјете и Црногорског Телекома организовали су акцију садње дрвећа и уређења дворишта ЈУ ОШ „21. мај“ у Подгорици у оквиру наставка иницијативе коју је покренуо Волонтерски клуб Телекома, уз подршку менаџмента компаније, а претходно је на сличан начин уређено двориште школе ЈУ ОШ„Штампар Макарије“.

Обје акције су спроведене уз подршку фирме „Зеленило“.

„У Телекому његујемо традицију одговорног односа према животној средини, и осим бројних друштвено одговорних пројеката које компанија спроводи, радујемо се што смо у прилици да и на овај начин дамо допринос заједници у којој живимо и радимо. Наш Волонтерски клуб броји све више чланова и имамо пуно идеја што још, као тим, можемо да урадимо за љепшу и здравију околину. Жељели смо да почнемо од школа, јер сматрамо да тиме дајемо лијепи примјер млађим генерацијама, како се заједничким дјеловањем могу постићи важни резултати“, казала је експерт за корпоративну комуникацију и друштвено одговорно пословање у Телекому Јелена Радоњић-Ђурковић.

Савјетница за односе са јавноћу Министарства просвјете, Милица Лекић истакла је да Министарство увијек подржава акције које за циљ имају подизање свијести јавности, посебно најмлађих.

„У том смислу, све активности како грађана, тако и приватних и јавних субјеката, које иду у правцу унапређења квалитета средине у којој бораве наши најмлађи, су добродошле. Свака од ових акција, у било ком обиму да се организује, заисигурно има велики утицај на развијање одговорног односа свих нас према ономе што су наши највећи потенцијали: младе генерације и природне љепоте“, навела је Лекић.

Директорица ЈУ ОШ „21. мај“ Зденка Милошевић похвалила је иницијативу Црногорског Телекома и изразила захвалност свим учесницима акције.

„Са радошћу смо прихватили донацију, која је оплеменила и уљепшала наше школско двориште. Боравак ученика у њему ће бити још пријатнији. Разноврсност и бројност садница обезбјеђује здраво окружење за нашу дјецу“, додала је Мишковић.

Клуб волонтера Телекома основан је с намјером да унаприједи волонтерске и хуманитарне акције запослених у Телекому и да промовише принципе одрживог и друштвено одговорног пословања у компанији и ван ње.

„ Акција садње дрвећа је дио шире иницијативе за смањење емисије угљен диоксида и очувања животне средине коју компанија спроводи као дио своје стратегије, а која укључује и збрињавање електронског отпада, рециклажу и коришћење обновљивих извора енергије“, наводе из Телекома.