Мања слова Већа слова РСС

Закон о слободи вјероисповијести

Мој кутак

Неwслеттер Пријава за newsletter

>

Волонтерски клуб Телекома донирао саднице дрвећа ЈУ ОШ "Штампар Макарије”

Волонтерски клуб Телекома донирао саднице дрвећа ЈУ ОШ "Штампар Макарије”
Датум објаве: 31.03.2017 13:23 | Аутор: ПР служба Министарства просвјете

Испис Штампај страницу


Волонтерски клуб Телекома, на челу са менаџментом компаније и у сарадњи са Министарством просвјете и фирмом Зеленило, организовао је акцију садње дрвећа у дворишту школе „Штампар Макарије“ у Подгорици. 

Поред запослених у Телекому, Министарству просвјете и Зеленилу, у  акцији уређења дворишта учествовали су и наставници и ученици школе, а планирано је да школа ту локацију користи као учионицу на отвореном.

Генерална директорица Директората за предшколско и основно образовање и васпитање и образовање лица са посебним потребама у Министарству, Аријана Николић Вучинић истакла је да ће захваљујући акцији уређења школских дворишта ученици проводити више времена у зеленилу као и да ова акција има велики значај за подизање њихове свијести о значају очувања животне средине.

ПР служба Министарства просвјете

Експерт за корпоративну комуникацију и друштвено одговорно пословање у Телекому, Јелена Радоњић Ђурковић казала је да је одговоран однос према заједници и животној средини важан дио пословања ове компаније.

“Осим што пружамо најсавременије сервисе, трудимо се да дамо свој допринос као колектив, заједници у којој живимо и радимо. Одлучили смо да наша прва акција садње дрвећа буде организована управо у сусједној школи, јер желимо да међу најмлађима проширимо свијест о важности очувања природе и природних ресурса, а све у циљу стварања бољег мјеста за живот за будуће генерације”, казала је она.

Директорица школе Милица Станковић, рекла је да сваки вид донације прија, а за школу, која је иначе просторно скучена због све већег броја ученика, ово је дивно рјешење да ученици могу један дио радног дана провести на отвореном и у пријатном амбијенту.

Акција је дио шире иницијативе за смањење емисије угљен диоксида и очувања животне средине коју компанија спроводи као дио своје стратегије, а која укључује и збрињавање електронског отпада, рециклажу и коришћење обновљивих извора енергије.

Клуб волонтера Телекома основан је с намјером да унаприједи волонтерске и хуманитарне акције запослених у Црногорском Телекому и да промовише принципе одрживог и друштвено одговорног пословања у компанији и ван ње.

Сљедећа акција коју ће Клуб волонтера Телекома спровести је озелењавање дворишта ЈУ ОШ "21. мај" у Подгорици.