Мања слова Већа слова РСС

Мој кутак

Неwслеттер Пријава за newsletter

>

Најава: Сјутра међушколско такмичење из математике: популаризујемо математику и унапређујемо сарадњу

Најава: Сјутра међушколско такмичење из математике: популаризујемо математику и унапређујемо сарадњу
Датум објаве: 09.03.2017 12:28 | Аутор: ПР служба Министарства просвјете

Испис Штампај страницу


Међушколски квиз „И лове МАТХ“ реализоваће се у зборници ОШ “Максим Горки“ сјутра, 10. марта, са почетком у 15 сати и 30 минута. Наиме, у периоду од 1. до 10. марта у оквиру Дана математике, актив математике ЈУ ОШ „Максим Горки“ организује поменути квиз. У њему ће, осим ове школе, учествовати и ученици три школе из непосредног окружења  ЈУ ОШ "тампар Макарије“, ЈУ ОШ “Сутјеска“ и ЈУ ОШ “Радојица Перовић“.

Камермани и фоторепортери могу забиљежити почетак квиза, након чега ће бити дато саопштење за јавност.

Прије почетка Квиза изјаве за јавност даће директорица ОШ “Максим Горки“ Снежана Ирић и представници учесника Квиза.

На овај начин доприноси се популаризацији математике, промовишу даровита дјеца, унапређује сарадња са школама на локалном нивоу и прије свега кроз игру развија такмичарски дух.

Предвиђено је да екипу једне школе чине четири ученика од ВИ-ИX разреда (по један ученик из сваког разреда) и они ће се кроз игру надметати у познавању основних математичких појмова. Свака школа ће имати мајице у различитим бојама (црвена, зелена, жута и плава) као и могућност да позове групу својих навијача (до 10 ученика). Активи математике из поменутих школа ће саставити питања. За све учеснике су уприличене скромне награде, а школама ће бити уручене захвалнице.

ПР служба Министарства просвјете