Мања слова Већа слова РСС

Мој кутак

Неwслеттер Пријава за newsletter

>

Предузетнички тим ЈУ ОШ “Драго Миловић” на 8. Међународном сајму школских компанија у Берлину

Предузетнички тим ЈУ ОШ “Драго Миловић” на 8. Међународном сајму школских компанија у Берлину
Датум објаве: 22.02.2017 16:21 | Аутор: ПР служба Министаратва просвјете

Испис Штампај страницу


На 8. Међународном сајму школских компанија (8тх Интернатионал Сцхоол Цомпанy Фаир –ФЕЗ) који ће бити одржан од 20. до 23. фебруара у Берлину, предузетнички тим ЈУ ОШ “Драго Миловић” из Тивта организован у мини компанију “Јеж”, представиће ЛОВОР - љековиту, зачинску, ароматичну и украсну биљку, кроз разноврсне производе по рецептима наших бака.

Мини компанија “Јеж” формирана је у оквиру Школе почетком 2016. године, а њени чланови су ученици, дјеца школског узраста од 9 до14 година.

Од формирања, предузетнички тим је почео интензивно да ради на Пројекту “Ловор- љековита, зачинска, ароматична и украсна биљка” са циљем да се ова распрострањена биљка наших простора, њена широка употребна вриједност адекватно представи на Сајму у Берлину 2017. године.
Овом приликом, предузетнички тим представиће чај од ловора и наранџе против болова у стомаку, ловоров сируп и бомбоне против кашља, ловорово уље, ловоров сапун, мирисне бомбице, мирисне јастучиће и мини кувар.

ПР служба Министарства просвјете

Мини компанија “Јеж” је током године вршила презентације ученицима ”Еколошке секције”, радила истраживања из области налазишта ловора у Тивту и шире, организовала брање и сушење ловора, организовала посјете приватној дестилерији у мјесту Костањица, као и припрему и израду производа и одговарајуће амбалаже за производе.

У пројекту учествују професори предметне (Еколошке секције, Биологије, Хемије и физике, Ликовне културе, Географије…) и разредне наставе из струке.

Тим младих предузетника