Мања слова Већа слова РСС

Мој кутак

Неwслеттер Пријава за newsletter

>

Министар Шеховић уручио ђачке униформе ученицима ЈУ ОШ “Саво Пејановић”

Министар Шеховић уручио ђачке униформе ученицима ЈУ ОШ “Саво Пејановић”
Датум објаве: 31.01.2017 14:43 | Аутор: ПР служба Министарства просвјете

Испис Штампај страницу


Ученици ЈУ ОШ „Саво Пејановић“ од данас ће носити школске униформе, што ће „допринијети афирмисању вриједности једнакости, социјалне правде, солидарности и заједништва код дјеце“, поручио је министар просвјете др Дамир Шеховић приликом данашњег уручења униформи ученицима ове школе.

Министар Шеховић је нагласио да је Министарство просвјете усмјерено на циљ да знање буде доступно свима под једнаким условима, те да се ради на афирмацији нове политике која ће креирати амбијент доступности знања независно од друштвеног и социјалног статуса.

Додјела униформи ЈУ ОШ „Саво Пејановић“ је пилот пројекат за који је Министарство обезбиједило око 3.000 комада униформи. У том контексту министар Шеховић је истакао: „Ово је пројекат којим желимо да отворимо јавну дебату на тему увођења униформи у систем образовања у Црној Гори по узору на неке развијеније земље, као и да тестирамо у јавности потребу за увођење униформи и у друге школе.“

Министар је такође истакао увјерење да увођење униформи у систем образовања може афирмисати праве вриједности на којима треба да почива образовни систем Црне Горе.

Поред министра Шеховића присутнима се обратила и директорица Школе Даринка Аџић. Она је подсјетила да је ЈУ ОШ “Саво Пејановић“ једна од најстаријих образовно-васпитних установа у Подгорици која броји 592 ученика, распоређених у 25 одјељења, и 52 запослена.

„Драго нам је и захвални смо што је Министарство просвјете за пилот пројекат одабрало нашу школу и што је издвојило значајна средства за набавку ђачких униформи. Свих 592 ученика ће добити по двије мајице дугих и двије кратких рукава и једну дуксерицу. То су поло мајице за дјечаке тегет и бијеле боје, а за дјевојчице розе и бијеле, док су дуксерице сиве“, казала је директорица Аџић.

Она је изразила убјеђење да ђачке униформе доприносе једнакости међу ученицима, повећавају осјећај припадности школи и знак су препознатљивости, а као једну од предности њиховог увођења у школе истакла је то да родитељи више неће бринути о томе што дијете да обуче пред полазак у школу.

Директорица Аџић је изразила наду да ће ношење ђачких униформи заживјети и у другим школама.

ВИДЕО:

ФОТО:
 
ПР служба Министарства просвјете