Мања слова Већа слова РСС

Мој кутак

Неwслеттер Пријава за newsletter

>

Саопштење: Ученици ЈУ ОШ “Марко Миљанов” обиљежили Дан Подгорице

Саопштење: Ученици ЈУ ОШ “Марко Миљанов” обиљежили Дан Подгорице
Датум објаве: 19.12.2016 16:59 | Аутор: ПР служба Министаратва просвјете

Испис Штампај страницу


Дан Подгорице, 19. децембар ученици ЈУ ОШ ,,Марко Миљанов“ обиљежили су културно-умјетничким програмом.

Програм су припремили чланови хора и оркестра, фолклорне, литерарне, рецитаторске, драмске, еколошке и ликовне секције са својим наставницима уз подршку тима за културно-јавну дјелатност школе и управе.

Ученици су говорили о Подгорици некад и сад, чланови рецитаторске секције рецитовали су пјесме о Подгорици које су написали чланови литерарне секције, а ликовна секција је изложбом својих радова употпунила хол и сценографију за драмску тачку.

 ПР служба Министарства просвјете

Новогодишњом јелком од рециклираног материјала и еколошким кутком у холу школе еколози су скренули пажњу на важност очувања животне средине кроз предузетнички дух.
Програм су употпунили чланови драмске секције позоришним комадом Григора Витеза Снијег плаве боје, затим солисти и фолклор кроз сплет народних игара. Уз струне гусала мали-велики гуслар је још једном подсјетио на дух Марка Миљанова изводећи пјесму о овом великану.

Хор и оркестар су заокружили програм пјесмом Тихо ноћи, моја драга спава и уз звуке фрула оживјели дух старе Подгорице који и даље сјаји старим сјајем.

ПР служба Министарства просвјете