Мања слова Већа слова РСС

Мој кутак

Неwслеттер Пријава за newsletter

>

Саопштење: Буквар нема сагласност надлежних институција

Саопштење: Буквар нема сагласност надлежних институција
Датум објаве: 13.12.2016 16:15 | Аутор: ПР служба Министаратва просвјете

Испис Штампај страницу


Поводом информација које су објављене на друштвеним мрежама и у појединим медијима у вези са Букваром у издању “Наша школа пет плус” д.о.о. Подгорица у циљу истинитог информисања обавјештавамо јавност сљедеће:

Буквар који је издао издавач “Наша школа пет плус” д.о.о. Подгорица нема одборење Националног савјета за образовање.

Национални савјет за образовање као обавезну литературу је одобрио само уџбеник и радну свеску Чигра слова и гласова, као и уџбеник Како то може који се користе за стицање знања из Црногорског језика и књижевности. Ниједан други уџбеник, нити буквар није одобрен ни препоручен као додатна литература од стране Националног савјета за образовање.

Такође, Министарство просвјете није дало сагласност да наведени Буквар буде дио додатне литературе у образовно-васпитним установама.

Сви који се баве издаваштвом издања која се могу користити у образовно-васпитним установама треба да поступе у складу са прописима.

Од одговорних особа које се налазе на челу образовно-васпитних установа очекујемо да се одговорно понашају у оваквима ситуацијама и да ученицима омогуће коришћење садржаја за које постоји сагласност надлежних институција.

ПР служба Министарства просвјете