Мања слова Већа слова РСС

Мој кутак

Неwслеттер Пријава за newsletter

>

Саопштење: Одржане обуке за примјену Програма преласка из вртића у основну школу

Саопштење: Одржане обуке за примјену Програма преласка из вртића у основну школу
Датум објаве: 23.11.2016 09:00 | Аутор: ПР служба Министарства просвјете

Испис Штампај страницу


Министарство просвјете у складу са Стратегијом раног и предшколског образовања у Црној Гори организовало је обуке за запослене у предшколским установама и основним школама у циљу реализације Програма преласка из вртића у основну школу.

Кроз програм “Подршка обухвату и квалитету предшколског васпитања и образовања” отпочело се са формализовањем Програма преласка из вртића у основну школу, са циљем да се осигура континуитет у нивоу васпитања и образовања. Сходно томе урађен је концепт Програма преласка из вртића у основну школу са јасно предвиђеним, прецизним и осмишљеним корацима сарадње у најбољем интересу дјеце, који је усвојен од стране Националног савјета за образовање и као такав постао обавезујући за примјену у вртићима и школама.

Обуке за примјену Програма преласка из вртића у основну школу су се одржале 31. 10. 2016. за предшколске установе: ЈПУ „Вукосава Ивановић- Машановић”, Бар; ЈПУ „Љубица В. Јовановић”, Будва; ЈПУ „Наша радост”, Херцег Нови; ЈПУ „Радост”, Котор; ЈПУ „Бамби”, Тиват; ЈПУ „Солидарност”, Улцињ и школе јужне регије.

За ЈПУ „Љубица Поповић”, ЈПУ „Ђина Врбица”, Подгорица, ЈПУ „Загорка Ивановић“, Цетиње и школе централног дијела Црне Горе обука је одржана 7. новембра 2016. године.

Обука за ЈПУ „Душо Басекић”, Бијело Поље, ЈПУ „Еко бајка”, Пљевља, ЈПУ „Сестре Радовић“, Колашин и ЈПУ „Јевросима Рабреновић Јевра“, Колашин и основне школе овог дијела Црне Горе се одржала 11. новембра 2016. године.

За ЈПУ при ЈУ ОШ „Бајо Јојић”, Андријевица, ЈПУ „Радмила Недић”, Беране, ЈПУ „Дјечији вртић“, Плав, ЈПУ „Бошко Буха“, Рожаје, као и школе овог дијела сјевера обука је одржана 18. новембра 2016. године.

Коначно, за ЈПУ „Драган Ковачевић”, Никшић; ЈПУ „Ирена Радовић”, Даниловград; ЈПУ „Дјечији вртић”, Шавник; ЈПУ „Дјечији вртић”, Плужине и припадајуће основне школе обука је уприличена 22. новембра 2016. године.

На обукама су учествовали по један представник стручне службе и предсједник актива старије предшколске групе из вртића, односно из основних школа по један представник стручне службе и актива наставника разредне наставе.

 

 

 


ПР служба Министарства просвјете