Мања слова Већа слова РСС

Мој кутак

Неwслеттер Пријава за newsletter

>

Саопштење: Почела обука наставника енглеског језика за Пилот курикулум за прву годину основне школе

Саопштење: Почела обука наставника енглеског језика за Пилот курикулум за прву годину основне школе
Датум објаве: 11.11.2016 17:36 | Аутор: ПР служба Министарства просвјете

Испис Штампај страницу


Дводневна обука наставника енглеског језика за Пилот курикулум за прву годину основне школе који је настао сарадњом Министарства просвјете и Британског савјета почела је данас, 11. новембра у Хотелу ЦентреВилле Цапитал Плаза.

Обуци присуствује 30 наставника из 25 основних школа, а изводи је Кристофер Болдвин, савјетник за образовање из Хонг Конга.

Овај курикулум је дизајниран на основу пилот пројекта који је спроведен у Црној Гори прошле године користећи најбоље међународне праксе у настави енглеског језика у свијету с намјером да понуди програм и приступ који ће од почетка школовања, дакле од првог разреда, код дјеце развити способност комуникације на енглеском језику.

Програм се састоји од 64 лекције праћене детаљним плановима за сваки час и инструкцијама за наставника, а може се примјењивати онлине и оффлине, што даје могућност употребе савремене технологије на часу и развијања дигиталних вјештина ученика.

Предвиђено је да се овај курикулум иницијално тестира на 16 наставних јединица, након чега се врши евалуација резултата.

На отварању обуке наставницима се обратила директорица Директората за предшколско и основно образовање и васпитање и образовање лица са посебним потребама мр Аријана Николић-Вучинић, начелник Одсјека за истраживање и развој образовног система у Заводу за школство Радоје Нововић, као и директорица Британског савјета Вања Маџгаљ.

 

 

ПР служба Министарства просвјете