Мања слова Већа слова РСС

Мој кутак

Неwслеттер Пријава за newsletter

>

Саопштење: Одржана свечаност поводом завршетка радова у ЈУ ОШ „Владимир Назор“

Саопштење: Одржана свечаност поводом завршетка радова у ЈУ ОШ „Владимир Назор“
Датум објаве: 19.10.2016 16:35 | Аутор: ПР служба Министарства просвјете

Испис Штампај страницу


У ЈУ ОШ „Владимир Назор“ у Подгорици данас, 19. октобра одржана је свечаност поводом завршетка радова у овој школи који су финансирани донацијом Амбасаде САД у вриједности од 185.000 еура.

На свечаности су говорили амбасадорка САД у Црној Гори Њ. Е. Маргарет Ен Уехара, секретар Министарства просвјете Слободан Филиповић и директорица ЈУ ОШ „Владимир Назор“ Љиљана Кривокапић.

ПР служба Министарства просвјете

Директорица ЈУ ОШ „Владимир Назор“ Љиљана Кривокапић изразила је захвалност САД које су помогле да услови за рад у школи буду угоднији и примјерени животу дјеце 21. вијека. Она је подсјетила да ово није први пут да САД помажу наше школе нагласивши како је народ САД донирао новац за изградњу срушене основне школе у Доњој Горици након разорног земљотреса 1979. године. Пријатељство са САД Црној Гори је драгоцјено, закључила је директорица.

Секретар Министарства просвјете Слободан Филиповић рекао је да је ово само један у низу пројеката који Министарство просвјете реализује у сарадњи са Амбасадом САД. Он је захвалио Амбасади због улагања у образовни систем које је значајан сегмент нашег друштва.
Амбасадорка САД у Црној Гори Њ.Е. Маргарет Ен Уехара је након обиласка реновираних просторија рекла да је веома поносна што ће ђаци школе учити у много бољим условима него раније. Она је истакла да као мајка петоро дјеце добро зна колико је важно да дјеца имају стабилно окружење у којем уче и развијају се.

ПР служба Министарства просвјете

Амбасадорка Уехара је захвалила свим учесницима у пројекту: Министарству просвјете, ЈУ ОШ “Владимир Назор”, Команди Америчких снага за Европу, Канцеларији војног аташеа, Канцеларији за одбрамбену сарадњу и Главном граду - Подгорица.
“Ово је примјер снажног пријатељства САД и Црне Горе на које сам поносна”, закључила је Уехара.

 

ПР служба Министарства просвјете