Мања слова Већа слова РСС

Мој кутак

Неwслеттер Пријава за newsletter

>

Саопштење: Додијељене награде побједницима Литерарног конкурса “Свом учитељу/својој учитељици захваљујем за …”

Саопштење: Додијељене награде побједницима Литерарног конкурса “Свом учитељу/својој учитељици захваљујем за …”
Датум објаве: 05.10.2016 16:20 | Аутор: ПР служба Министарства просвјете

Испис Штампај страницу


Министар просвјете мр Предраг Бошковић уручио је данас награде побједницима Литерарног конкурса “Свом учитељу/својој учитељици захваљујем за …“ који је за ученике основне школе организован поводом 5. октобра, свјетског Дана учитеља.

Побједник Литерарног конкурса је Шпиро Мугоша, ученик ИX разреда ЈУ ОШ “Октоих”, чији је ментор наставница Наталија Абрамовић. Друго мјесто на Конкурсу освојила је Тања Алексић, ученица ИX разреда ЈУ ОШ “Вукајло Кукаљ” Шекулар, Беране, чији је ментор Драгана Бојовић, док је треће мјесто припало Јелени Станишић, ученици ВИ разреда ЈУ ОШ “Народни херој Саво Илић” Доброта, Котор, чији је ментор Александра Синдик.

На свечаности уручења награда министар Бошковић је рекао да је ово један од најважнијих дана за Министарство просвјете јер је посвећен учитељима и учитељицама који се памте цијелог живота и пресудно утичу на формирање личности сваког ђака. Он је рекао да је учитељска професија у Црној Гори доминантно женска, па да је од укупно 2.068 ових посленика у Црној Гори, учитељица 1.817, а учитеља је 251.

Министар је рекао да је направљен значајан искорак у унапређењу учитељске професије који се односи на повећање броја година студирања за стицање дипломе учитеља. Наиме, од сљедеће године учитељске студије трајаће пет година (по моделу 3+2) како би се обезбиједио што квалитетнији учитељски кадар.

Бошковић је честитао ђацима на освојеним наградама и пожелио им да не забораве своје учитеље и наставнике који чине све да од њих направе добре људе који ће Црну Гору градити на квалитетан начин.

Ученик ИX разреда ЈУ ОШ „Октоих“, Подгорица Шпиро Мугоша, побједник Литерарног конкурса “Свом учитељу/својој учитељици захваљујем за…“ рекао је да је побједнички рад надахнут љубављу према његовој учитељици чија појава толико обрадује њега и његове другаре да прича и о најзанимљивијим темама попут полуматурске екскурзије изгуби на значају када се она појави.

Поред добитника прве три награде, уручене су и награде ауторима похваљених радова: Луки Радусиновићу, ученику ИX разреда ЈУ ОШ “Радојица Перовић” Подгорица, ментор Надежда Новићевић; Амили Растодер, ученици ВИИИ разреда ЈУ ОШ “Божидар Вуковић Подгоричанин”, Подгорица, ментор Жељка Прелевић; Ивани Скупњак, ученици ВИ разреда ЈУ ОШ “Драго Миловић” Тиват, ментор Катица Чавор; Кости Милошевићу, ученику ВИ разреда ЈУ ОШ “Др Драгиша Ивановић” Подгорица, ментор Лидија Љумовић; Јовани Мушикић, ученици ИX разреда, ЈУ ОШ “Душан Бојовић” Никшић, ментор Светлана Безмаревић и Олгици Рашовић, ученици ИX разреда, ЈУ ОШ “Октоих”, Подгорица, ментор Кристина Поповић.

НАГРАЂЕНИ РАДОВИ:

И мјесто- Шпиро Мугоша.доцx

ИИ мјесто Тања Алексиц.доцx

ИИИ мјесто Јелена Станишић.доцx

ПОХВАЉЕНИ РАДОВИ:

Похвала И Лука Радусиновић.доцx

Похвала ИИ Амила Растодер.доцx

Похвала ИИИ Ивана Скупњак.доцx

Похвала ИВ Коста Милошевић.доцx

Похвала В Јована Мушикић.доцx

Похвала ВИ Олгица Рашовић.доцx

ВИДЕО:

Додјела награда побједницима Литерарног конкурса "Свом учитељу својој учитељици захваљујем за..." – кадрови

Министар просвјете Предраг Бошковић - обраћање поводом додјеле награда побједницима Литерарног конкурса поводом Дана учитеља

Шпиро Мугоша ученик ИX разреда ЈУ ОШ "Октоих" Подгорица И мјесто

Тања Алексић ученице ИX разреда ЈУ ОШ "Вукајло Кукаљ" Шекулар, Беране ИИ мјесто

Јелена Станишић ученица ВИ разреда ЈУ ОШ " Народни херој Саво Илић", Доброта, Котор - ИИИ мјесто