Мања слова Већа слова РСС

Мој кутак

Неwслеттер Пријава за newsletter

>

Саопштење: Одржана свечаност поводом реконструкције крова и фасаде на објекту ЈУ ОШ ,,Шћепан Ђукић” Лијева Ријека

Саопштење: Одржана свечаност поводом реконструкције крова и фасаде на објекту ЈУ ОШ ,,Шћепан Ђукић” Лијева Ријека
Датум објаве: 14.09.2016 19:00 | Аутор: ПР служба

Испис Штампај страницу


У ЈУ ОШ ,,Шћепан Ђукић” у Лијевој Ријеци данас, 14. септембра одржана је свечаност поводом реконструкције крова и фасаде на објекту Школе која је финансирана донацијом од око 20.000 еура кинеске компаније ЦРБЦ.

Секретар Министарства просвјете, Слободан Филиповић је захвалио предсавницима компаније ЦРБЦ због улагања у образовни систем Црне Горе истакавши да је улагање у побољшање инфраструктуре објеката од посебног значаја, нарочито када су у питању образовно-васпитни објекти изван града. „Оваква улагања одраз су добре сарадње Министарства са компанијом ЦРБЦ као и са Владом НР Кине“, истакао је Филиповић и додао да се кроз овакве активности грађани већ могу да осјете бенефит од изградње аутопута.

Представници компаније ЦРБЦ као једне од најстаријих цивилизација свјесни су колико је образовање важно за напредак сваког друштва и да је квалитетан образовни систем, уз добре школе, један је од темеља на којим почивају развијене заједнице.

„Због тога је кинеска компанија ЦРБЦ, извођач радова на аутопуту Бар-Бољаре, помогла реконструкцију ОШ ,,Шћепан Ђукић“ у Лијевој Ријеци, како бисмо створили још боље услове за све њене ученике. Извођење радова уз донацију школског прибора и спортске опреме коштало је око 20.000 еура. Радови су обухватили реконтрукцију крова и кречење фасаде, а извели су их наши запослени“, истакли су из ЦРБЦ.

Директорица ЈУ ОШ ,,Шћепан Ђукић” Мила Чавелиш захвалила је на донацији и изразила задовољство што ће и ученици и наставници радити у много љепшим условима.
Свечаности су присуствовали и Гао Лианг, генерални директор ЦРБЦ Монтенегро Бранцх, амбасадор НР Кине у Црној Гори Цуи Зхиwеи и Веселин Вукчевиц, секретар Скупштине Главног града.

ПР служба Министарства просвјете