Мања слова Већа слова РСС

Закон о слободи вјероисповијести

Мој кутак

Неwслеттер Пријава за newsletter

>

Саопштење: Министар Бошковић присуствовао свечаности поводом почетка школске године у ЈУ ОШ “Милорад Муса Бурзан”

Саопштење: Министар Бошковић присуствовао свечаности поводом почетка школске године у ЈУ ОШ “Милорад Муса Бурзан”
Датум објаве: 12.09.2016 14:16 | Аутор: ПР служба Министаратва просвјете

Испис Штампај страницу


Министар просвјете мр Предраг Бошковић присуствовао је данас, 12. септембра 2016. године свечаности поводом почетка школске године у ЈУ ОШ “Милорад Муса Бурзан” у Подгорици. Поред министра Бошковића, ђацима који ове године полазе у први разред обратила се и Бранка Лакић, директорица школе.

Министар Бошковић је изразио посебно задовољство што данашњи дан дијели са дјецом која полазе у школу коју је и он похађао и што је ова стара подгоричка школа након 69 година постојања реконструисана. Министар је истакао да је Влада у овај пројекат уложила 650.000 еура и да због опсежности радови нијесу могли бити у потпуности завршени до почетка школске године, па ће се дио радова на спољној фасади објекта изводити у наредном периоду, што неће угрозити безбједност дјеце.

Министар је обећао да ће Министарство уредити двориште школе, као и фискултурну салу и пожелио срећан почетак првацима и њиховим родитељима, а од учитеља и наставника затражио да од њих створе добре и вриједне људе.

Бранка Лакић, директорица ЈУ ОШ “Милорад Муса Бурзан” је казала да старо здање школе добија ново рухо и да ће ђаци ове школе са дугом традицијом сада учити у бољим условима. Она је рекла да је данашњи дан, у коме образовање започиње 167 ђака првака, најрадоснији у раду школе. Директорица Лакић је изразила наду да ће школа оправдати очекивања будућих ђака, учинити да развију крила на свом животном путу и направити од њих добре људе.

ВИДЕО:

ПР служба Министарства просвјете