Мања слова Већа слова РСС

Мој кутак

Неwслеттер Пријава за newsletter

>

Саопштење: Ђачка ужина за ученике основних школа у Подгорици биће обезбијеђена од 15. септембра

Саопштење: Ђачка ужина за ученике основних школа у Подгорици биће обезбијеђена од 15. септембра
Датум објаве: 08.09.2016 17:05 | Аутор: ПР Слузба Министарства

Испис Штампај страницу


У школској 2016/2017. години ђачка ужина за ученике основних школа у Подгорици биће обезбијеђена од 15. септембра и коштаће 12 еура за једно дијете, а за свако сљедеће дијете из исте породице у истој школи родитељи ће плаћати 6 еура. Износ за септембар треба уплатити до 12. септембра.

Ученици ће добијати за ужину: слане и слатке лепиње, кроасане, крофне, штрудле са јабукама, сендвиче, као и слане и слатке штапиће. Ученици који су на специјалном режиму исхране о томе треба да обавијесте одјељенског старјешину како би и за њих била обезбијеђена ужина.

Школама су дистрибуирани флајери са најважнијим подацима о ђачкој ужини и они су доступни ученицима који треба да се пријаве одјељенском старјешини да желе да узимају ужину, а образовно-васпитна установа ће доставити спискове за испоруку ужине Ђачкој кухињи. Свим ученицима који се за ужину пријаве 15. и 16. септембра биће додијељена бесплатна ужина.

Посебно истичемо да је на пословима производње, паковања и транспорта ђачке ужине према стандардима ХАЦЦП-а ангажован стручно оспособљени и одговорни кадар. Школа чији ученици узимају ђачку ужину обезбјеђује адекватан простор за пријем доставе.

Обезбјеђивање ђачке ужине на овај начин позитивно утиче на безбједност дјеце која неће морати да напуштају просторије и двориште образовно-васпитне установе како би купили ужину. Ужинање у школи такође подстицајно утиче и на развијање осјећаја заједништва код ученика.

ПР служба Министаврства просвјете