Мања слова Већа слова РСС

Мој кутак

Неwслеттер Пријава за newsletter

>

Саопштење: УРА не брине о ученицима већ само о свом интересу

Саопштење: УРА не брине о ученицима већ само о свом интересу
Датум објаве: 08.09.2016 15:08 | Аутор: ПР служба Министаратва просвјете

Испис Штампај страницу


Поводом изјаве Цетињског одбора Грађанског покрета УРА у вези са ЈУ ОШ “Његош” Цетиње, јавност информишемо сљедеће:

Влада Црне Горе већ годинама реализује Програм енергетске ефикасности у јавним зградама у оквиру кога је реконструисано 30 објеката образовно-васпитних установа широм Црне Горе, а Влада која води одговорну политику, за њихову реконструкцију је уложила преко 18 милиона еура.

Ове године је Програмом енергетске ефикасности у јавним зградама обухваћено девет образовно-васпитних установа, међу којима је и ЈУ ОШ “Његош” Цетиње, на задовољство свих ученика, родитеља и запослених. У ову сврху Влада је издвојила око 650.000 еура, односно више од 5 милиона еура за свих девет образовно-васпитних установа.

Нажалост, у Црној Гори постоје и они политички субјекти који зарад своје политичке промоције користе дјецу у најприземније политичке сврхе па тако желе компромитовати и овај веома позитиван примјер реализације Програма којим се унапређују услови за образовање. Исти политички субјекти, иако су тада припадали другим политичким структурама, нијесу исказивали интересовање свих ових година док се Програм реализовао. Зато немојте то да радите ни сада јер немате право да ученике и образовно-васпитне установе користите за вашу прљаву политичку кампању, што је очигледно ваша намјера и манир.

И на крају, Министарство просвјете ће наставити са реализацијом планираних активности на унапређењу образовања у интересу свих наших ученика и просвјетних радника.

ПР служба Министарства просвјете