Мања слова Већа слова РСС

Мој кутак

Неwслеттер Пријава за newsletter

>

Саопштење: Асистенти у настави ће бити ангажовани од 1. септембра у образовно-васпитним установама

Саопштење: Асистенти у настави ће бити ангажовани од 1. септембра у образовно-васпитним установама
Датум објаве: 29.08.2016 16:56 | Аутор: ПР служба Министаратва просвјете

Испис Штампај страницу


Асистенти у настави ће бити ангажовани од 1. септембра 2016. године у свим образовно-васпитним установама у Црној Гори за дјецу којима је ова помоћ потребна, на основу рјешења о усмјеравању и индивидуалног развојно образовног програма.

С обзиром на то да су расписани парламентарни избори, а да Министарство просвјете није одговорно за доношење Закона о финансирању политичких партија, цијенећи значај обезбјеђивања оптималних услова за дјецу са посебним образовним потребама, у сарадњи са образовно-васпитним установама, родитељима и особама које ће радити као асистенти, Министарство је успјело да организује несметано извођење наставе од 1. септембра за сву дјецу са посебним образовним потребама.

Истичемо да нема мјеста за забринутост родитеља јер Министарство просвјете и образовно-васпитне установе воде рачуна о потребама дјеце којој је важна техничка помоћ асистената у погледу обезбјеђивања приступа образовању и образовном постигнућу у складу са Правилником о начину, условима и поступку за усмјеравање ђеце са посебним образовним потребама и индивидуалним развојно-образовним програмом.

ПР служба Министарства просвјете