Мања слова Већа слова РСС

Мој кутак

Неwслеттер Пријава за newsletter

>

Назив вијести: Одржан први састанак радне групе за израду Публикације о образовању одраслих

Назив вијести: Одржан први састанак радне групе за израду Публикације о образовању одраслих
Датум објаве: 29.02.2016 11:28 | Аутор: Центар за стручно образовање

Испис Штампај страницу


Први састанак радне групе за израду Публикације о образовању одраслих у Црној Гори, одржан је 25.02.2016. године, у просторијама Центра за стручно образовање. Састанку су присуствовали чланови радне групе: Крсто Вукадиновић - Министарство просвјете; Миомирка Лучић - Универзитет Црне Горе, у име доц. др Рада Шаровића; Владимир Блечић - Привредна комора Црне Горе; Драгица Рустемагић - Завод за запошљавање Црне Горе; Оливера Марковић - ЈУ ОШ “Павле Жижић”, лиценцирани организатор образовања одраслих; Игор Милошевић - НВО ЗИД, у име Санде Ракочевић; Гордана Бошковић – ЈУ Центар за стручно образовање, тренер у пројекту ЕПАЛЕ и координатор радне групе, као и чланови Националног система подршке: Душко Рајковић – ЈУ Центар за стручно образовање, менаџер пројекта ЕПАЛЕ и Сандра Бркановић – ЈУ Центар за стручно образовање, техничка подршка у пројекту ЕПАЛЕ.

Присутне је најприје поздравио менаџер пројекта, директор Центра за стручно образовање, господин Душко Рајковић, који је радној групи указао на значај образовања одраслих у Црној Гори, на улогу коју Црна Гора има у региону и Европи из ове области, и пожелио свима успјешан рад.

Координаторка радне групе и тренер у пројекту ЕПАЛЕ, госпођа Гордана Бошковић, представила је пројекат, објаснила циљеве и предвиђене активности, у оквиру којих је, у радном пакету 1, предвиђена израда Публикације о образовању одраслих. Ова Публикација ће бити прва овакве врсте у Црној Гори, чиме се истиче важност њене израде. Госпођа Бошковић је радној групи представила временски оквир израде Публикације, у оквиру којег би требало осмислити концепт, креирати садржај и усагласити документ. Осим састанака, најављена је и потреба честих е-маил комуникација у циљу добијања квалитетнијег документа. Пројектом је предвиђено да се Публикација одштампа у 500 примјерака на црногорском језику и 200 примјерака на енглеском језику. Најављена је и могућност двојезичног штампања Публикације.

На састанку је предложена структура Публикације, подијељени задаци свим члановима радне групе и договорена динамика израде у складу са планом који је предвиђен пројектом.

Центар за стручно образовање