Мања слова Већа слова РСС

Мој кутак

Неwслеттер Пријава за newsletter

>

САОПШТЕЊЕ: Одржан први састанак Експертске групе за извјештавање о стању образовања одраслих у Црној Гори

САОПШТЕЊЕ: Одржан први састанак Експертске групе за извјештавање о стању образовања одраслих у Црној Гори
Датум објаве: 23.12.2015 13:24 | Аутор: ПР служба Министарства просвјете

Испис Штампај страницу


У оквиру пројекта „Национални координатор за учење одраслих, Радни план: Црна Гора“, који реализују Министарство просвјете и Центар за стручно образовање, одржан је први састанак Експертске групе за извјештавање о стању образовања одраслих у Црној Гори.

Експертском групом предсједавао је Вељко Томић, директор Директората за средње опште образовање, средње стручно образовање и образовање одраслих у Министарству просвјете.

Експертску групу чини десет представника институција система, социјалних партнера, представника локалних заједница, лиценцираних организатора образовања одраслих и НВО сектора.

На састанку представљена је национална законска регулатива и стратешке смјернице развоја образовања одраслих, као и европска документа, препоруке и директиве у овој области за период до 2020. године.

У циљу квалитетне припреме анализе стања у образовању одраслих, представници Експертске групе имају обавезу да за наредни састанак припреме критички осврт на различите сегменте националне политике образовања одраслих, у зависности од улоге своје институције у њеном креирању и имплементацији.

Састанку су присуствовали и директор Центра за стручно образовање Душко Рајковић и помоћник директора Иван Марковић.

ПР служба Министарства просвјете