Мања слова Већа слова РСС

Мој кутак

Неwслеттер Пријава за newsletter

>

Саопштење: Отворена Конференција „Образовање жена у Црној Гори у функцији родне равноправности“

Саопштење: Отворена Конференција „Образовање жена у Црној Гори у функцији родне равноправности“
Датум објаве: 07.07.2015 11:20 | Аутор: ПР Слузба Министарства

Испис Штампај страницу


 В. д. генералног директора Директората за опште средње, стручно и образовање одраслих Вељко Томић отворио је данас Конференцију „Образовање жена у Црној Гори у функцији родне равноправности“, која се одржава у хотелу Маестрал у Бечићима од 7. до 9. јула 2015 године.

Томић је приликом отварања Конференције истакао да Министарство просвјете у сарадњи са образовним институцијама реализује различите активности на унапређењу образовне понуде и квалитета образовања на свим нивоима. Он је казао да подизање образовног нивоа жена директно утиче на смањење њихове незапослености, као и на њихово економско оснаживање и уклањање свих облика дискриминације на тржишту рада.

На свечаном отварању поред Вељка Томића говорили су и др Младен Перазић из Привредне коморе, Љиљана Гарић из Центра за стручно образовање и Лутз Кобер, представник Ханс Зајдел Фондације.

На Конференцији је представљена публикација „Образовање жена у Црној Гори у функцији родне равноправности“, чији је аутор др Младен Перазић из Привредне коморе Црне Горе.

Крајњи резултат Конференције биће иницирање активности и конкретних мјера у различитим областима у циљу унапређења положаја жена у Црној Гори.

Конференцију организују Центар за стручно образовање и Привредна комора Црне Горе, уз подршку Ханс Зајдел Фондације, с циљем да се укаже на значај образовања жена за већу запошљивост, самосталност и квалитет живота.


ПР Служба Министарства просвјете