Мања слова Већа слова РСС

Мој кутак

Неwслеттер Пријава за newsletter

>

Саопштење: Донијета Одлука о најнижој цијени обука за полагање возачког испита

Саопштење: Донијета Одлука о најнижој цијени обука за полагање возачког испита
Датум објаве: 19.06.2015 14:08 | Аутор: ПР Слузба

Испис Штампај страницу


Влада Црне Горе на приједлог Министарства просвјете донијела је Одлуку о утврђивању најнижег износа накнаде трошкова за обуку кандидата за возача, издавање потврда о завршеној обуци, свједочанства о положеном возачком испиту, као и висини трошкова полагања возачког испита.

Одређивање најниже висине накнаде трошкова обуке и полагања возачког испита омогућиће свим лиценцираним ауто школама да покрију реалне трошкове и да на квалитетан на��ин реализују Програм образовања за оспособљавање за управљање моторним возилом. На овај начин спријечиће се нереална конкуренција између ауто школа, којима је онемогућено да формирају мању цијену обуке од прописане овом Одлуком.

У складу са овом Одлуком најнижа цијена једног часа теоријске наставе износи 1€ за све категорије возила за које је прописана теоријска обука. Стога, за категорије возила АМ, А1, А2, А, Б1, Б,Ц1, Ц и Т потребно је најмање издвојити 40€ за укупан број часова теоријске обуке.

Најнижа цијена једног часа практичне обуке за категорије возила АМ, А1, А2, А, Б1 и Т износи 2€, за Б и Б+Е износи 5€, за Ц1,Ц1+Е,Ц и Ц+Е износи 7€, док је за категорије Д1, Д1+Е ,Д и Д+Е цијена једног часа 10€. За укупан број часова практичне обуке потребно је најмање издвојити за категорије возила АМ 10€, за А1 30€, за А2 40€, за А 50€, за Б такође 50€, за Б 150€, за Б+Е 50€, за Ц1 70€, за Ц1+Е 70€, за Ц 105€, за Ц+Е 70€, за Д1 такође 70€, Д1+Е 100€, за Д 70€, за Д+Е 100€ и за Т 10€.

Одлуком је дефинисано и да 1€ буде најнижа цијена трошкова издавања потврде о завршеној теоријској настави, односно практичној обуци, као и свједочанстава о положеном возачком испиту.

За трошкове полагања теоријског испита потребно је издвојити 15€ и ове трошкове кандидат плаћа ауто школи. За полагање практичног испита за категорије АМ, А1, А2, А и Б1 потребно је издвојити 10€, за категорије Б, Б+Е, Ц1, Ц1+Е, Ц, Ц+Е и Т потребно је издвојити 15€, док је за категорије возила Д1, Д1+Е, Д и Д+Е потребно издвојити 20€ и ове трошкове кандидат плаћа ауто школи.

 

Овдје можете преузети Одлуку...Одлука_1_Мини- Зак _Влада.доцx


ПР служба Министарства просвјете