Manja slova Veća slova RSSObrazovanje pripadnika manjinskih naroda i drugih nacionalnih manjina

31.08.2015.

Najava: Obezbijeđen prevoz za djecu romske i egipćanske populacije

Najava: Obezbijeđen prevoz za djecu romske i egipćanske populacije Povodom početka nove školske godine, od sjutra, 1. septembra, 2015. godine, za đake romske i egipćanske (RE) populacije koji žive na kampu Konik biće organizovan prevoz autobusom koji je donacija Ambasade Japana, u šest podgoričkih osnovnih škola i to: “Božidar Vuković Podgoričanin”, “Marko Miljanov”, “21. maj”, “Savo Pejanović”, “Vladimir Nazor” i “Vuk Karadžić”.

02.07.2015.

NAJAVA: Završna konferencija „Pripremni vrtić za romsku i egipćansku djecu“

Završna konferencija povodom programa „Pripremni vrtić za romsku i egipćansku đecu“ održaće se u petak 3. jula 2015. godine u 11,00 sati u sali A Zavoda za školstvo.

19.06.2015.

Saopštenje: Održan sastanak Radne grupe za analizu školskih programa za obrazovanje na albanskom jeziku

Saopštenje: Održan sastanak Radne grupe za analizu školskih programa za obrazovanje na albanskom jeziku

Radna grupa za analizu školskih programa za obrazovanje na albanskom jeziku, koja je obrazovana 6. juna 2015. godine, održala je sastanak na kojem je razmatrana strategija i plan rada Radne grupe. Na sjednici je prihvaćen prijedlog da Zavod za udžbenike i nastavna sredstva uputi prijedlog Nacionalnom savjetu za obrazovanje da Bukvar na albanskom jeziku, odobren za upotrebu u školama u Albaniji i na Kosovu, kao nastavno sredstvo bude odobren u školama sa nastavom na albanskom jeziku u Crnoj Gori.

07.07.2014.

Realizovani „Pripremni vrtići za đecu romske i egipćanske populacije”

Realizovani „Pripremni vrtići za đecu romske i egipćanske populacije”

Predškolsko vaspitanje i obrazovanje od presudnog je značaja za sveukupan rast, razvoj i formiranje ličnosti đeteta. U skladu sa planovima u oblasti predškolskog vaspitanja i obrazovanja realizovana je aktivnost pripremnih vrtića za đecu romske i egipćanske populacije tokom posljednje dvije sedmice juna mjeseca 2014. godine.

29.05.2003.

OBRAZOVANJE NACIONALNIH - ETNICKIH GRUPA

Izvod iz Zakona - IZBOR

Gradjani Republike su jednaki u ostvarivanju prava na obrazovanje, bez obzira na nacionalnu pripadnost, rasu, pol, jezik, vjeru, socijalno porijeklo, ili drugo licno svojstvo.
(OPŠTI ZAKON O OBRAZOVANJU I VASPITANJU, Clan 9)