Мања слова Већа слова РССМој кутак

Неwслеттер Пријава за newsletter

Образовање припадника мањинских народа и других националних мањина

01.09.2015.

Најава: Од сјутра подјела буквара за дјецу која наставу похађају на албанском језику

Најава: Од сјутра подјела буквара за дјецу која наставу похађају на албанском језику У ОШ „Махмут Лекић“ у Тузима сјутра, 2. септембра 2015. године биће организована подјела буквара свим ученицима другог разреда са територије општине Подгорица који наставу похађају на албанском језику. Букваре ће дјеци свечано уручити Марасх Дукај, генерални директор Директората за образовање припадника мањинских народа и других националних заједница у Министарству просвјете са почетком у 14:00 сати.

01.09.2015.

Саопштење: Са кампа Коник новим аутобусом у школу кренули ђаци ромске и египћанске (РЕ) популације

Саопштење: Са кампа Коник новим аутобусом у школу кренули ђаци ромске и египћанске (РЕ) популације

Са кампа Коник данас је новим аутобусом превезено 56 ђака првака ка шест подгоричких основних школа: “Божидар Вуковић Подгоричанин”, “Марко Миљанов”, “21. мај”, “Саво Пејановић”, “Владимир Назор” и “Вук Караџић”. Овим аутобусом, који је донација Амбасаде Јапана, дневно ће се превозити око 300 ђака припадника РЕ популације са кампа Коник ка њиховим школама.

31.08.2015.

Најава: Обезбијеђен превоз за дјецу ромске и египћанске популације

Најава: Обезбијеђен превоз за дјецу ромске и египћанске популације

Поводом почетка нове школске године, од сјутра, 1. септембра, 2015. године, за ђаке ромске и египћанске (РЕ) популације који живе на кампу Коник биће организован превоз аутобусом који је донација Амбасаде Јапана, у шест подгоричких основних школа и то: “Божидар Вуковић Подгоричанин”, “Марко Миљанов”, “21. мај”, “Саво Пејановић”, “Владимир Назор” и “Вук Караџић”.

02.07.2015.

НАЈАВА: Завршна конференција „Припремни вртић за ромску и египћанску дјецу“

Завршна конференција поводом програма „Припремни вртић за ромску и египћанску ђецу“ одржаће се у петак 3. јула 2015. године у 11,00 сати у сали А Завода за школство.

19.06.2015.

Саопштење: Одржан састанак Радне групе за анализу школских програма за образовање на албанском језику

Саопштење: Одржан састанак Радне групе за анализу школских програма за образовање на албанском језику

Радна група за анализу школских програма за образовање на албанском језику, која је образована 6. јуна 2015. године, одржала је састанак на којем је разматрана стратегија и план рада Радне групе. На сједници је прихваћен приједлог да Завод за уџбенике и наставна средства упути приједлог Националном савјету за образовање да Буквар на албанском језику, одобрен за употребу у школама у Албанији и на Косову, као наставно средство буде одобрен у школама са наставом на албанском језику у Црној Гори.

07.07.2014.

Реализовани „Припремни вртићи за ђецу ромске и египћанске популације”

Реализовани „Припремни вртићи за ђецу ромске и египћанске популације”

Предшколско васпитање и образовање од пресудног је значаја за свеукупан раст, развој и формирање личности ђетета. У складу са плановима у области предшколског васпитања и образовања реализована је активност припремних вртића за ђецу ромске и египћанске популације током посљедње двије седмице јуна мјесеца 2014. године.

29.05.2003.

ОБРАЗОВАЊЕ НАЦИОНАЛНИХ - ЕТНИЦКИХ ГРУПА

Извод из Закона - ИЗБОР

Градјани Републике су једнаки у остваривању права на образовање, без обзира на националну припадност, расу, пол, језик, вјеру, социјално поријекло, или друго лицно својство.
(ОПШТИ ЗАКОН О ОБРАЗОВАЊУ И ВАСПИТАЊУ, Цлан 9)