Manja slova Veća slova RSS

>

Počela promocija upisa u prvi razred djece RE populacije

Počela promocija upisa u prvi razred djece RE populacije
Datum objave: 05.04.2017 10:47 | Autor: PR služba Ministarstva prosvjete

Ispis Štampaj stranicu


Direktorat za obrazovanje pripadnika manjinskih naroda i drugih nacionalnih zajednica u Ministarstvu prosvjete započeo je promociju upisa djece romske i egipćanske populacije u prvi razred osnovne škole u Podgorici, Nikšiću, Beranama i Herceg Novom.

U okviru posjeta koje traju od 4. do 11. aprila predstavnici Ministarstva prosvjete, Ministarstva za ljudska i manjinska prava, Zavoda za školstvo, REF-a i nevladinih organizacija razgovaraće sa roditeljima djece koja bi ove godine trebalo da se upišu djecu u prvi razred i ukazati im na obavezu osnovnog obrazovanja i način upisa.

Prva u nizu posjeta bila je 4. aprila Kampu Konik, dok su prestavnici institucija i nevladinih organizacija danas posjetili Nikšić gdje su u JU OŠ „Mileva Lajović Lalatović“ razgovarali sa roditeljima nikšićkih prvaka.

PR služba Ministarstva prosvjete

Slijede posjete Beranama 7. aprila (Kamp na Rudešu) u 13 sati i Herceg Novom (Romski centar) 11. aprila u 11 sati.

Tokom posjeta roditeljima se daju brošure koje je pripremilo Ministarstvo prosvjete na romskom, albanskom i crnogorskom jeziku sa svim potrebnim informacijama o upisu djece u prvi razred osnovne škole.

Cilj posjeta je da se roditeljima objasni koje korake bi trebalo da preduzmu kako bi upisali dijete u prvi razred osnovne škole i ukaže im na obavezu osnovnog obrazovanja i potrebu da u tom procesu budu podrška svojoj djeci ne dozvoljavajući im da odustanu od školovanja koje im obezbijeđuje integraciju u obrazovni sistem i crnogorsko društvo i pruža brojne mogućnosti.

PR sužba Ministarstva prosvjete