Manja slova Veća slova RSS

>

Najava: Od sjutra podjela bukvara za djecu koja nastavu pohađaju na albanskom jeziku

Najava: Od sjutra podjela bukvara za djecu koja nastavu pohađaju na albanskom jeziku
Datum objave: 01.09.2015 16:11 | Autor: PR Služba

Ispis Štampaj stranicu


U OŠ „Mahmut Lekić“ u Tuzima sjutra, 2. septembra 2015. godine biće organizovana podjela bukvara svim učenicima drugog razreda sa teritorije opštine Podgorica koji nastavu pohađaju na albanskom jeziku. Bukvare će djeci svečano uručiti Marash Dukaj, generalni direktor Direktorata za obrazovanje pripadnika manjinskih naroda i drugih nacionalnih zajednica u Ministarstvu prosvjete sa početkom u 14:00 sati.

Ukupno 288 bukvara za đake koji u Crnoj Gori nastavu pohađaju na albanskom jeziku donirao je gradonačelnik Tirane, Erion Veliaj, kao ishod dobre saradnje Ministarstva prosvjete i grada Tirane.

U četvrtak, 3. septembra 2015. godine sa početkom u 10:00 sati u OŠ „Maršal Tito“, bukvari će biti podijeljeni đacima iz opštine Ulcinj, dok će istog dana u OŠ „Bedri Elezaga“ u Vladimiru sa početkom u 14:00 sati biti podijeljeni bukvari za đake te škole, kao i za učenike OŠ „Đerđ Kastrioti“. Svečanosti će prisustvovati Marash Dukaj kao i predsjednik opštine Ulcinj, Fatmir Đeka.

U petak, 4. septembra 2015. godine, u OŠ „Hajro Šahmanović“ u Plavu sa početkom u 12:00 sati. Osim za đake te škole, bukvari će biti podijeljeni i učenicima drugog razreda OŠ „Džafer Nikočević“ iz Gusinja kao i OŠ „Daciće“ iz Rožaja.
Realizacijom ove aktivnosti želi se unaprijediti kvalitet nastave na albanskom jeziku.

PR služba Ministarstva prosvjete